keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Pieni onni

74. Pieni onni 


 

Tuuli oli raju ja sateenvarjo kääntyi nurin. Hän väisti auton, jonka eteen oli ollut kävelemässä. Ratin takana oli vanhempi mies, joka mulkaisi häntä kiukkuisesti ja huristi tiehensä. Kohta hän olisi uudessa asunnossaan. Se oli vain pieni alivuokralaishuone, mutta hän oli siitä onnellinen. Vihdoinkin hänellä oli oma huone, ylellisyys, jollaista hänellä ei koskaan ennen ollut ollut. Ja hän oli päässyt pois maalta, peräti pääkaupunkiin. Tällainen syksykin vielä! Tätä hän rakasti, syksyn rehellistä alastomuutta, jossa saattoi levätä pelotta pitkän, leveähelmaisen takin sisällä. Punaista takkiaan tyttö kutsui teltaksi. Se suojasi katseilta, kuten syysillan pimeyskin. Pahimpia olivat keski-ikäiset pönäkät sudet kiiluvine silmineen.

© AilaKaarina

 

Viikon 42/2020 Krapu: 100 sanaa kera otsikon ja annetut kolme sanaa ovat asunto, rehellinen ja pelätä.

 
11 kommenttia:

 1. Ensimmäinen oma koti, vapaus! Hieno, upea tunne.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Vaikka pönäkät sudet pelottavat.

  VastaaPoista
 3. Oma tupa oma lupa. Se on sitä itsenäistymistä vaikka suurkaupungissa voi olla välillä turvaton olo.

  VastaaPoista
 4. Syksyn makuinen krapu. Omilleen muuttaminen on tärkeä askel kohti itsenäistä elämää. Ei ihme, että tyttö on onnellinen. Onneksi tämä tyttö tiedostaa vaarat.

  VastaaPoista
 5. Pikkuisen muutin tuota alkua. Mielestäni tuli selkeämpi. (Tarinasta piti nimittäin tulla ihan erilainen, mutta sanat lähtivät omin luvin tähän suuntaan!) Kiitos SusuPetal, Hilbert, anli itse ja Kirsti Kaija kommenteista. Ne lämmittävät aina.

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen oma koti, vaikkapa alivuokralaishuone, on niin ihana paikka.

  VastaaPoista
 7. Uusi luku elämän romaanissa. Onnea matkaan tyttö!

  VastaaPoista
 8. Kyllä 😊! Kiitos kommenteista Cara ja BLOGitse 🌹.

  VastaaPoista
 9. Halusiko tyttö piilottaa nuoren, kauniin olemuksensa teltan sisälle, että saisi olla rauhassa ahmivilta katseilta? Onnea hän ainakin tunsi uudesta kodistaan ja syksystä.

  VastaaPoista
 10. Onnellinen nuori tyttö! Muistan itsekin kun pääsin maalta Helsinkiin opiskelemaan, alivuokralaishuoneeseen totta kai. Näinä #metoo-aikoina pönäkköjä susia on syytäkin varoa.

  VastaaPoista
 11. Uuna ja aimarii: Kuvittelin, että tyttö on perheestä, jossa on useampia lapsia eikä ihan omaa huonetta siten ollut. Taisi olla kaunis tyttö ja oli havainnut leveän vartalon peittävän takin turvalliseksi 😁. Riitta: Ei ne sudet niinkään aina vaarallisia ole, mutta ikäviä tyyppejä. Kiitos palautteesta 🌹!

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.