tiistai 2. toukokuuta 2023

Älä tule paha päivä, tule hyvä päivä!

 156. Älä tule paha päivä, tule hyvä päivä!Satoi kaatamalla. Ei siis pihalle tai läheiseen puistoon edes happihyppelylle! Hän oli yksin ryhmänsä lapsiporukan kanssa. Työkaverit olivat sairaana. Ainuttakaan sijaista ei oltu saatu.

Hei murut, tehdäänkö hyvä päivä?

Huutokuoro: ‒ Joo, tehdään!

Ok, mutta mä tarvitsen siihen teitäkin!

PikkuVauhtiJengi pyöritti silmiään.

No niin murut, ruvetaanko tanssimaan?

Joo, kuului kuin yhdestä suusta.

Siispä lepohuoneeseen, lasten rocklevy pyörimään ja tanssimaan! Pienen maanalisen armeijan valtava energisyys purkautui liikkeeseen, oman kehon tuntemuksiin. Nauru raikui. Hän otti kännykkäkameralla kuvia lasten kasvunkansioihin. Tänään

lastentarhanopeylipäällikön ei tarvinnut huudahtaa: ‒ Armahaiset, täytyykö mun seuraavaksi näyttää teille kauniit, mutta tehokkaat kitarisani? Haluatteko nähdä?


© Ailakaarina


Viikon 18/2023 Krapu, 100 sanaa ja annetut kolme sanaa, jotka on oltava tekstissä (taivuttaa saa) ovat: puisto, jengi, kamera. Kravun emäntänä on SusuPetal 

SusuPetal

14 kommenttia:

 1. Sadepäivät, etenkin jos niitä on useita peräkkäin, vaativat kekseliäisyyttä ja pitkää pinnaa. Tosin, jos on kunnon vaatteet, niin sadeleikit ovat kivoja. Tosin yksin ei ole niin hohtoisaa auttaa pukemisessa ja riisumisessa kahtakymmentä lasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadeleikit ovat lapsille mieluisia, mutta se vaatii kunnon kuravaatteet. Kaikilla ei aina ollut, mutta toki etsimme päiväkodin varavaatteista sopivia. Ongelma oli lähinnä juuri tuo, että yksin lapsiryhmän "pukeminen" / auttaminen kurahousuihin ja -käsineisiin, sadetakkeihin sekä kumisaappaisiin oli lähes mahdoton tehtävä. Ja mahdoton jo silloin, jos pihalla ei ollut riittävästi aikuisia ottamaan lapsia vastaan. Pahinta, mitä asioita ymmärtämättömät ja osin myös välinpitämättömät päättäjät tekivät, oli vielä lapsilukumäärän korottaminen kuten Sipilän hallitus teki! Huh!

   Poista
 2. Hyvin keksitty sadepäivän ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se rauhoitti aika vilkasta ryhmää :D. Ja siis edes vähäksi aikaa!

   Poista
 3. Mieluummin minien disko kuin kuravaatteitten pukeminen : ) Hauska krapu!

  VastaaPoista
 4. Lasten onni, että heillä on innostava ja kekseliäs lastentarhaope. Tanssiminen on hauskaa tekemistä, eikä ehkä enää harmita, kun ulkoilu jäi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lapset rakastavat tanssimista, varsinkin kun aikuinen on mukana hulluttelemassa. Kiitos kommentistasi aimarii.

   Poista
 5. On siinä ryhmän johtamiselle haasteita, kun jää yksin vastaamaan ohjelmasta. Mutta hyvin sujui tässä tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina piti olla varasuunnitelma jos toinenkin, kun työkavereita oli poissa. Ja toki toisista ryhmistä autettiin niin paljon kuin mahdollista.

   Poista
 6. Tanssiminen on aina ihan parasta!
  Lapsilla niin kauan kunnes se muuttuu riehumiseksi. Yleensä niin käy. Kun yksi ei enää jaksa tai huvita, hän villitsee muut. Mutta ainakin saavat liikettä aikaisin :)

  VastaaPoista
 7. Totta puhut! Mutta ammattitaito, joka kehittyy vähitellen, auttaa kyllä ja silloin tietää hetken, jolloin on viisasta alkaa rauhoittua. Sen voi tehdä jonkin leikin avulla.

  VastaaPoista
 8. Kekseliästä. Taito ajatella toisin, turvallista tehdä toisin ja katsella toisesta vinkkelistä - mielikuvitus ja idearikkaus kunniaan.
  Ihana tarina.

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.