sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Tyttöjen talossa

 159. Tyttöjen talossa



 ‒ Anna, tuu aamupalalle! Eiks niin, että sun vuoro on tällä viikolla tiskata ja mun vuoro tehdä ruoat? Annika huusi keittiöstä kylppärissä olevalle Annalle. Kahvi oli valmistumassa, pöydällä oli leipää, lettuja, munkit, leivonnaiset sekä maitoa ja mehuja. Kun aikuisia ei ollut vahtimassa, oli lupa herkutella mielin määrin.

Oota muutama minuutti! Joo, oikeassa oot. Ja sulla on koiravuoro ja mä ulkoilutan hepan tällä viikolla. Hei, mä kuulin, kun Sarabi ryntäsi keittiöön. Miksi sä kiljuit niin kovaa?

Se loikki tallista tänne salamana kun haistoi ruoan tuoksun, teki äkkijarrutuksen tässä hellan luona niin, että olin kaatua. Hyvä ettei saanut kiehuvaa vettä niskaansa!











© AilaKaarina


Viikon 39/2023 Krapu. 100 sanaa kera otsikon ja annetut kolme sanaa, joita saa taivuttaa, on oltava tekstissä: muutama, äkkijarrutus, koira. Krapua vetää SusuPetal 

SusuPetal

(Tarina on lapsenlasten leikkeihin muokattu nukkisjuttu, jossa pääosaa esittävät Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin tapaan kaksi pikku tyttöä, jotka asuvat pienessä mittasuhteiltaan tilavan leikkimökin kokoa olevassa huvilassa.)



14 kommenttia:

  1. Jokaisen tytön unelma: asua kaverin kanssa kahdestaan omassa talossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Olen aina rakastanut Kurenniemen kirjoja Onnelista ja Annelista. Itselläni on koko sarja. Kiitos kommentistasi SusuPetal.

      Poista
  2. Herttainen tarina pienen talon asukkaista.

    VastaaPoista
  3. Ihana tarina!
    Onneli ja Anneli - niitä rakastin pienenä tyttönä ja koska pieni tyttö asuu minussa vieläkin, eksyn välillä kirjastossa lasten osastolle ja lainaan lastenkirjoja, Onnelin ja Annelinkin jos sattuu olemaan paikalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin koko sarjan vuosia sitten itselleni <3. Kiitos HPöllö.

      Poista
  4. Oho, mikä yllätys. Heppa keittiössä. Pikkutalon ihmeitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi BLOGitse. Heppa tosin jäi talliin, mutta koira ryntäsi keittiöön.

      Poista
  5. Tyttöjen talossa on täydellinen varustus :-)

    VastaaPoista
  6. Todentuntuinen tarina, miten sovussa kotiaskareet jaetaan. Sopu säilyy.
    Tähän tapaan olen asunut itsekin kouluaikanani erään omakotitalon yläkerrassa kahden kolutoverini kanssa. Tehtävät sovittiin, kukaan ei lintsannut.
    Nukkekotisi on oiva inspislähde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukkekoti on suoranainen pelastus nyt kun kirjoittaminen takkuaa toden teolla ;). Ja ihan kivaa olikin luoda Annan ja Annikan elämästä pientä tarinaa. Kiitos kommentistasi aimarii.

      Poista
  7. Kotiaskareet, hmph.... vapauden yin ja yan....

    VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.