sunnuntai 12. elokuuta 2018

Toisen uni

21. Toisen uniPuhelu päättyi. Anna tunsi itsensä ahdistuneeksi. Jälleen kerran hän oli saanut kuulla nuo sanat: Minä rakastan sinua ja haluan sinut elämääni. Sinä seuraat minua työstä kotiin, iltaan ja uniini, aina.” Mutta ei hän halunnut olla miehen päivien, ei öiden unelmissa. Häntä puistatti. Olen Petrille kuin tauti, josta hän ei halua parantua, Anna mietti. Hän tunsi miten mies yritti anastaa omaan elämäänsä, valheellisen kuplan sisään, 

hänen elämänsä. Häntä puistatti jälleen. Eroa hän surisi, olivathan he tunteneet lapsuudesta lähtien ja hänelle Petri oli kuin veli. Mutta liian kauan hän oli yritetty sitkeäasti sulkea vangiksi toisen jo ummehtuneen unen lukkojen taakse.


© AilaKaarina


Viikon 8/2023 Krapu, 100 sanaa annetuilla kolmella sanalla, joita saa taivuttaa: kupla, ummehtunut ja vanki. Krapua vetää SusuPetal https://susupetalsanat.wordpress.com/13 kommenttia:

 1. Jotkut ihmiset ovat kuin takiaisia, vaikeita irrottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu SusuPetal! Eräänlaista stalkkausta tämmöinenkin.

   Poista
 2. Kenkkumainen tilanne. Petrinkin tulisi hyväksyä, ettei toista ihmistä voi omistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihmisiä, joille ilmeisesti ylipäänsä omistaminen pönkittää omaa olemassaoloa, tunnetta että on olemassa ja tärkeä? Surullista. Kiitos kommentistasi aimarii.

   Poista
 3. Tuli tosi ummehtunut olo kun luin tätä. Onnistuit tunnelman luomisessa!

  VastaaPoista
 4. Tarina, joka tapahtuu hyvin monen kohdalla. Valitettavasti. Erot on vaikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo. Ja joillekin ero on suorastaan mahdottomuus, tarve omistaa toinen menee yli kaiken muun. Kammottavaa.

   Poista
 5. Erään elämän sotkuinen tarina. Kumpikin takertuu toiseen kuin hädissään eikä uskalla päästää irti.

  VastaaPoista
 6. Surullinen tarina, kun pari takertuu toisiinsa, vaikka pitäisi päästää irti. Kaksi läheisriippuvaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi Beate56. Läheisriippuvuus on surullista, mutta eiköhän tässä tarinassa vain mies pode sitä. Petri on lapsuuden ajan ystävä, mutta haluaa enemmän.

   Poista
 7. Lieneekö Petri kasvanut ja kasvatettu niin pakottamisen ilmapiirissä, että hän pitää sellaista aivan luonnollisena, eikä se sovi Annalle, joka vaistoaa vaaran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä oletus pasanen. Kammottava tyyppi kuitenkin, mutta Annan on ehkä vaikea luopua ystävyydestä, koska on nähnyt Petrissä paljon hyvääkin. Mutta eihän tuollaisen ihmisen kansa voi olla minkään näköisessä suhteessa. Parasta on vain nostaa kytkintä ja häipyä, sillä selkeästi mies on täysin sokea itselleen.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.