torstai 25. helmikuuta 2021

Tuntuma

87. TuntumaHän oli tehnyt ruokia etukäteen valmiiksi lastenlasten yökyläilyä varten. Nyt oli aikaa olla tyttöjen kanssa ja pelata erilaisia seurapelejä. Kaksi keppiteatteriesitystäkin tehtiin yhdessä. Mieluiten lapset leikkivät tyttären vanhoilla Barbieilla, nukkekodilla ja pienillä linnoilla pikku figuureineen. Välillä ulkoiltiin, käytiin myös jätskiostoksilla. Hän nautti voidessaan keskittyä täysin tyttöjen kanssa olemiseen, ylellisyys, johon omien lasten ollessa pieniä ei aika riittänyt niin paljon kuin hän olisi tuolloin halunnut. Mielessä pyöri hetkittäin

kirjoitushaaste, johon hän halusi osallistua, mutta ei saanut siihen tuntumaa, eikä välittänytkään. Miten kirjoittaa annetun haasteen sanoista, mm. ”tajuta” ja ”kiukku”, kun oli niin syvästi onnellinen! Nyt kun itse onni oli läsnä.


© Ailakaarina


Viikon 8/2021 Krapu, 100 sanaa ja sanat tajutakiukku ja vanha on oltava tekstissä, mutta sanoja saa taivuttaa. (Kuvat lisäsin vasta 27.2.21)

 


Näytelmä Onnen tupa: Kuva kuvalta tarinan eteneminen: Sika Sippurahäntä rakentaa Onnen tupaa. Jänis vääräsilmä menee auttamaanSika Sippurahännän apuna: Pässi Päkäpää, Jänis Vääräsilmä, Kissa Kirnauskis ja Kukko Punaheltta. Kukko Punaheltta pelottelee kiekumisellaan Susi Hukkasta, joka on tullut vaanimaan itselleen syötävää..

- - -

Näytelmä Kolme Karhua: 

Kuva kuvalta tarinan eteneminen: Isä Karhu keittää aamupuuron. Isä Karhu huomaa, että hänen puuroaan on maistettu. Pikkukarhu näkee, että hänen tuolinsa on rikottu. Äiti Karhu huomaa, että joku on maannut hänen vuoteessaan. Pikku Karhu löytää Kultakutrin omasta vuoteestaan.

(Nukketeatteri Sampo myi aikoinaan näitä keppiteatterinukkeja.)Kuvat pikku linnoista vuonna 2020:Kuva juuri valmistuneesta isommasta talosta.
 10 kommenttia:

 1. Aivan ihana juttu ja hienosti sait ujutettua hankalat, vaaditut sanat sinne!
  Läsnäoleva mummo on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal! Kunpa itsellänikin olisi ollut läsnäoleva, rakastava isoäiti. Mutta tämä tarinan isoäiti ymmärtää nauttia lapsenlapsistaan <3

   Poista
 2. Isovanhemmat osaavat nauttia ajasta olla lastenlastensa kanssa. Kirjoitushaasteeseen voi osallistua toiste. Monin verroin upeampaa on olla ja viettää aikaa lastenlasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kyllä! lapsuus on lyhyt, kirjoittaa ehtii sitten kun ehtii! Kiitos, aimarii <3

   Poista
 3. Lapsilla monta kehitysvaihetta, pieninä herttasia,nyt teini-iässä vaikeampia, mutta kyllä mummo ymmärtää.

  VastaaPoista
 4. Krapusanat eivät aina istu omaan olotilaan! Minun lapsenlapseni ovat jo isoja, mutta muistan miten hauskaa meillä oli, askarreltiin ja piirrettiin paljon.

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ollut mummoja ja sukulaisetkin pysyivät kaukaisina.
  Ite oon yrittäny mummottaa, nyt jo lapset isoja, eivät kaipaa niin mummoa :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos uggla, riitta k ja Maarit kun jaksoitte vielä kommentoida, vaikka uusi haaste on jo tulossa <3 Tämä isoäiti voi vielä nauttia lastenlastensa leikeistä täysillä. Edessä on vielä se hankalampi teini-ikä, jolloin suhde saattaa muuttua, mutta toivottavasti tämä mummi osaa luovia niissäkin vuosissa :) .

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.