tiistai 4. toukokuuta 2021

Lähiluonto

98. LähiluontoKoira ampaisi juoksuun. Anna katseli hyvillään sen menoa. Oltiin lähellä puolta yötä, joten koiran saattoi päästää vapaaksi. Kauaksi se ei menisi. Hänellä oli kuuma, sillä osa matkasta oli tehty juosten. Päänahka oli hikinen ja hän riisui huivinsa, avasi takkiaan, irvisti kylmän tuulen puhaltaessa rintakehään. Silti hetki oli täydellinen. Ympärillä oli vain luonnon hiljaisuus. Mutta vähitellen

mieleen nousi suru. Pian tämä kaikki olisi ohi. Koira ei enää kauaa jaksaisi pitkiä lenkkejä. Mutta myös siksi, että Helsingin päättäjät olivat sopineet Malmin lentoasemaa kiertävän metsikön tuhottavaksi. Tilalle rakennetaan asuntoja. Ihmiset ja eläimet jäävät ilman tätä luonnon ihastuttavaa saareketta. Sen puita, sen lähteitä. 


© AilaKaarina

 

Viikon 18/2021 Krapu. 100 sanaa otsikon kanssa ja sanat (joita saa taivuttaa) päänahka, irvistää ja ilman on oltava tekstissä.

 

12 kommenttia:

 1. Useimmiten ihmiset joutuvat jättämään lemmikeilleen hyvästit ja se on rankkaa. Meiltäkin hävisi puolet metsiköstä vastapäätä.

  VastaaPoista
 2. Pikku metsiköt ovat keitaita kaupunkilaisella koiran ulkoiluttajalle, onneksi niitä vielä löytyy läheltä jonkin verran.

  VastaaPoista
 3. Iso harmi, että tuollaiset mieleiset retkikohteet metsineen hävitetään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos riitta k, SusuPetal ja Cara. Korjasin sen verran, että sain tuon ihanan luontoalueen nimenkin mahtumaan itse tarinaan. Todella suren, sillä sellaisia paikkoja ei enää juurikaan koilliselta alueelta löydy.

  VastaaPoista
 5. Surullista. Mietin mikä on se päätepiste kun enää ei rakenneta tai tiivistetä? Jos vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen loppua ei näy - mikä on se lopputulos mikä joskus koittaa? Onko mitään järkeä kaataa kaikki elävä ympäriltä kun sitä ei koskaan samanlaisena saa takaisin. Surustuttaa nykyinen älyttömyys. snif.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista BLOGitse. Näin on. Malmin lentokentän ympäristö on upea soineen ja lähteineen. Sen eläimistö on runsasta. On järkyttävää, että se kaikki halutaan tuhota ja rakentaa asuntoja. Koillisella alueella onkin sitten luonto niin viety, että bussilla tai autolla on lähdettävä lapsille sitä näyttämään sinne, missä sitä vielä on. Keskuspuistoakin on hakattu jo.

   Poista
 6. Sitä tämä nykyaika on. Kaikki vihreät pläntit rakennetaan täyteen asuntoja. Nih! Kuka ajattelee luontoa enää? Kapitalistit hallitsevat maailmaa.

  VastaaPoista
 7. Kun puut kaadetaan ja alue rakennetaan, niin eläimet ja alueen oma kasvisto katoavat. Tietysti myös ulkoillakaan ei voi, ei itsekseen, eikä lemmikkinsä kanssa.
  Murheellista. Otan osaa.
  Täällä laajat metsähakkuut muuttavat maisemaa ja sama juttu osittain, että eläimistö ja kasvisto ensin ainakin vähenee, myöhemmin ilmestyy uusia lajeja.

  VastaaPoista
 8. Meillä onneksi metsää riittää ja koirat nuorenee.

  VastaaPoista
 9. Nyt vasta muistin tulla katsomaan tänne kommentteja. Kiitos Der Seidenspinner, aimarii ja Uggla <3. Itselleni tämän Malmin lentokentän ympäristön tuhoaminen on ennen kaikkea siellä asuvien tai siellä levähtävien eläinten takia rankka juttu. Vähän aikaa sitten siellä näkyi joutsenia. Ketut ovat vakioasukkaita. Suren todella!

  VastaaPoista
 10. On niin sääli, kun ulkoilumaastot hävitetään kasvavan asutuksen tieltä.
  Hyvästien jättö rakkaalle lemmikille on vaikeaa, vaikka sen tietää alusta saakka, mikä sen elinaikaennuste on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija. Koronavuosi 2020-2021 on nostanut vahvasti esiin lähiluonnon merkityksen, mutta se ei hesan päättäjien päätä vaivaa. Yleisillä kulkuneuvoilla ei kukaan halua lähteä metsään, luontoretkelle jos uhkana on saada tuo virus, mutta autottomalle ainoa vaihtoehto, jos lähellä ei mitään ole.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.