maanantai 22. marraskuuta 2021

Ilo

110. Ilo Työpäivän rankin vaihe, kurahousushow, oli meneillään. 3‒6-vuotiaita oli paljon, mutta ryhmässä oli vain kaksi aikuista. Hän ei halunnut, että se olisi lapsille se tylsin päivän hetki, koska juuri kurahousujen pukeminen oli heille vaativa tehtävä. Hän jutteli samalla kun auttoi heitä ja kertasi kuvin missä järjestyksessä vaatteet oli viisainta pukea. Ei siis käsineitä ensimmäiseksi. Tunnelma oli mukava, rento. Siinä iloisesti rupatellessaan ja sitoessaan kurakäsineitä 4-vuotiaalle tytölle, tämä sanoi hellästi: Anna, miten sä oikein oot tollanen? Noin hauska. No, kun mä olen jo vähän tällainen mummeli, hän vastasi nauraen. Tyttö huudahti: Et sä voi olla mikään mummeli, ei ne oo tollasia!


© AilaKaarina


Viikon 47/2021 Krapu, 100 sanaa otsikon kera ja annetut sanat, joita saa taivuttaa ovat vaativa, tylsä ja rankka.

(Ps. Kone laskee 102 sanaa ja minä 100, koska mielestäni 36-vuotias on yhdyssana.)

Kravun tarjoaa SusuPetal

 

18 kommenttia:

 1. Kyllä saa olla taikuri, kun tekee tuosta hetkestä hauskan!
  Rankkaa hommaa kurahousujen pukeminen, aikuisille ottaa selkään ja lapsille tulee hiki. Mutta ulkona rankkuus unohtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä usein aikuinenkin oli hiestä märkä kun sen viimeisen lapsen oli saanut autettua pihalle. Kerran sijaisen kanssa yhdessä totesimme hikeä pyyhkiessämme otsaltamme, että "vain" 18 lasta tuli autettua kuravaatteisiin, koska kolme lasta oli jo haettu kotiin. Ja eihän se aikuinenkaan aina jaksanut tehdä näistä puketumistilanteista hupihetkeä, varsinkin jos oli itse vaikka vähän kipeä. Lapsia kävi kuitenkin aina sääli, jos joutuivat vielä kuraeteisessä odottamaan ulospääsyä. Pihalla oli usein tilanne ettei sielläkään aikuisia ollut riitttävästi lapsia vastaanottamaan. Päättäjien pitäisi todellakin joutua itse kokemaan tämä, niin ehkä päiväkotien ryhmäkoot edes vähän pienenisivät!

   Poista
 2. Kiva mummeli, näitä tarvitaan. Kiireettömiä, jaksavat pienen lapsen kanssa. Elämänkokemuksella näitä "taikoja" tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ikä tuo rentoutta ja varmuutta työhön kuin työhön ja taiatkin löytyvät kokemuksen karttuessa. Kiitos kommentistasi anli itse.

   Poista
 3. Hauska krapu, varmasti melkoinen shouvi! Minä muistan myös oman kurahousushowni: odotin viimeisilläni toista poikaani ja nostin esikoisen kurahousuissa suoraan ammeeseen. Oli sateinen ja märkä syksy; joka ikinen päivä piti pukea kurahousut. Seuraava syksy oli kuiva. Olisin ollut vetreämpi siihen touhuun ilman raskausmahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k. Päiväkodeissa nämä sateiset vuodenajat ovat aika rankkoja. Silloin kyllä lisäkädet olisivat tarpeen. Edellinen hallitus poisti meiltä työllistetytkin, joiden apu oli ollut korvaamatonta.

   Poista
 4. Aivan ihana kiitos lapselta, Hän on huomannut tietenkin, että aina kurahousujen pukeminen ei ole niin myrkkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. En koskaan unohda tuon lapsen hellää ilmettä ja ääntä.

   Poista
 5. Mummoilla onkin tekeminen kun mikään vaate ei kelpaa,päiväkodissa on jonkinlaiset säännöt tasapuolisesti kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joskus oli päiväkodissa helpommat päivät kuin kotona omien lasten kanssa :D. Isoäitinä en kylläkään ole paljoa joutunut puuttumaan lastenlasten pukeutumisiin.

   Poista
 6. Varmasti noilla tilanteilla on lasten muistissa vielä vuosien päästä monenlaisia tunnelmia, niin vähäisestä jutusta kuin monen mielestä (päättäjät!) on kenties kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurakeleillä kurahousushown jatkuessa päivästä toiseen oli kyllä jo parinkin viikon päästä vitsit aika vähissä, varsinkin jos omaa henkilökuntaa oli poissa eikä sijaisia saatu. Hesassa on aika toivoton tilanne edelleen. "Taiat" olivat tosi tarpeen!

   Poista
 7. Voisivat viisaat tädit keksiä ulkopuvun sadesäihin. Kaikille samanlainen vaate vain koko lapsen mukaan. Siinä olisi yhdistettynä puku saappaisiin (märkää kestävään materiaaliin). Innovaation paikka!

  VastaaPoista
 8. Ei ole kokemusta tuollaisessta vaan mielikuvitukseni kertoo että todellakin shöy ;D Toisten lasten kokemukset mummeleista voi olla aika karuja.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Sus'. Joka lapsella pitäisi olla ihania kokemuksia mummeleista.

   Poista
 9. Ihanan valoisa Krapu ja luovasti ajatteleva "mummeli".
  Ja millainen kiitos pikkuiselta, lämmitti varmasti saajan mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija kommentistasi. Kyllä lämmitti ja lämmittää yhä, kun perustuu tosi tapahtumaan.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.