maanantai 31. tammikuuta 2022

Sisaruus

Jälleen itsestäni riippumaton fonttikoon muutos lauseessa "Nyt pelataan lätkää".


115. SisaruusTyttö istui sählymaalin alla pieni maila kädessään. Iso maalivahdin kasvoja suojaava jääkiekkokypärä keikkui vinosti päässä. Hän tuijotti lumoutuneena veljeään, joka hymyillen sanoi: Nyt pelataan lätkää. Sun pitää estää kiekkoa mailallasi pääsemästä maaliin. Emilia vasta opetteli kävelemään mutta istui napakasti paikoillaan ja parhaansa mukaan torjui muovikiekkoa, jota Emppu varovasti lätki kohti maalia. Myöhemmin tytön kävelytuoli sidottiin istuttavaan muovitraktoriin. Kulmat suorina mentiin olohuoneesta keittiöön johtavaa läpikulkureittiä ympäri uudestaan ja uudestaan Emilian hihkuessa riemusta. Toisinaan tyttö nostetiin sohvalle vyötettynä muovisilla ninjoilla ja miekoilla. Taistelun tiimellyksessä raikui nauru. Anna katseli lapsiaan sydän mutkalla rakkaudesta. Viiden vuoden ikäerosta huolimatta lapset pärjäsivät keskenään käsittämättömän hyvin.


© AilaKaarina


Vuoden 2022 viikon 5 Krapu. 100 sanaa otsikon kanssa ja sanat pärjätä, lätkä ja reitti on oltava tekstissä (sanoja saa taivuttaa).

Kravun tarjoilee SusuPetal 

SusuPetal

17 kommenttia:

 1. Niin ihana krapu, huokui rakkautta, iloa ja välittämistä!

  Isosiskona leikin neljä vuotta nuoremman veljen kanssa. Hän sai olla vauva, istutin hänet nukenrattaisiin ja hän juuttui niihin kiinni. Taisi veli silloin olla joku parivuotias. Äitiä tarvittiin irroittamaan veli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal <3. Tämä tarina perustuu täysin omaan elämääni ja lapsiini. Näin meillä touhuttiin ja kyllä minuakin tarvittiin välillä hätiin. Ja tietenkin seurasin sivusta aika tarkasti, etteivät leikit menneet liian rajuiksi. Mutta poikani osasi kyllä itsekin olla varovainen, koska ymmärsi hyvin miten pieni sisko vielä oli. Huumorintaju oli hänellä myös hyvin kehittynyt ja siskolta löytyi ihan sama lahjakkuus vähitellen.

   Poista
 2. Oi, mikä ihana tarina!
  Tuollaiset lasten leikit on riemullista seurattavaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana isoveli. Osasi ottaa pienemmän kyvyt huomioon leikeissä.

  VastaaPoista
 4. Meidän veljekset on ollut sopuisia keskenään, mutta pojanpojat ovat erilaisia kumpikin.

  VastaaPoista
 5. Nyt kaiken kiireen keskellä kiitän kommenteistanne kaikkia teitä yhdessä: BLOGitse, riita k, anli itse ja Uggla <3. Tuosta sisaruusrakkaudesta sen verran, että uskon sen kantavan heitä aina <3

  VastaaPoista
 6. Tuliko Emiliasta maalivahti? Hellyttävä kertomus.

  VastaaPoista
 7. Hieno elämänmakuinen krapu. Ihana ja huolehtivainen isoveli, joka huoli siskon mukaan leikkeihinsä. Ilo tuollaisia kullannuppuja on seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija. Nuo vuodet olivat elämäni onnellisinta aikaa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Lasten kanssa, niin omien kuin toisten (ammattini!), koin usein herkkiä hetkiä, ovat he sellaisia ihmeolentoja <3. Onneksi saan kokea niitä yhä lastenlasteni kanssa. Kiitos kommentistasi Cara.

   Poista
 9. Pikkusisko ihailee isoveikkaa ja iloitsee hänen seurastaan. Hieno sisarussuhde ja sinä kirjoitit sen hienoksi tarinaksi.

  VastaaPoista
 10. Joillakin lapsilla näyttää olevan luontainen kyky ottaa huomioon nuorempansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi pasanen. Näinkin se on. Tutkimustuloksia on myös paljon esim. empatiakyvyn kehittymisestä.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.