tiistai 15. maaliskuuta 2022

Tasa-arvo

119. Tasa-arvoAnnan yritykset olla tasapuolinen huolimatta lasten viiden vuoden ikäerosta kantoivat hedelmää. Kun nuorempi suri sitä ettei päässyt yökylään kaverille kuten isoveli, Anna muistutti ettei Emilian tarvinnut viedä roskia ulos. Velvollisuudet kasvoivat oikeuksien myötä ja tämän tajuaminen sai tytön lopettamaan itkunsa. Kun Emilia kysyi, kumpaa hän rakasti enemmän, Emiliä vai häntä, Anna vastasi:  Sinä olet minulle maailman rakkain tyttö, Emil maailman rakkain poika. Se riitti ja poninhäntä heiluen tyttö juoksi leikkeihinsä selässään kauniit perhosen siivet. Ei juhlahetkistäkään tullut ongelmaa. Jos ei nyt ihan niin melkein viivotin apuna jäätelöannoksista tuli samankokoisia. Ja juuri tämä oli se, mitä myöhemmin muisteltiin hymy huulilla. 


© AilaKaarina


Viikon 11 (2022) Krapuhaaste sanoilla itku, selkä ja jäätelö. Kravun tarjoaa https://susupetalsanat.wordpress.com/ 

SusuPetal

16 kommenttia:

 1. Kuvasit hyvin vanhemmuuden tasapainoilua, sisarusten kilpailua äidin rakkaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi SusuPetal. Niin totta se on, että äidillä voi olla useampia lapsia, mutta lapsilla vain yksi äiti.

   Poista
 2. Jäätelön jakaminen olikin tarkkaa puuhaa, meillä käytettiin viivoitinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset tuomareina vahtivat, että veitsen leikkausviiva kulki oikein :D. Kiitos kommentistasi Cara.

   Poista
 3. Tasapuolisuus on tärkeää lasten kanssa.
  Meillä on ollut kirjevaaka kaikessa herkkujen jakamisessa lastenlasten kanssa. Se on käytössä yhä meidän kahden vanhan kääkän kesken!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio juttu tuo kirjevaaka. Lapsenlasten kotona tehdään niin, että yhteisestä pussista saavat itse valita yhtä monta namia karkkipäivänä. Sekin toimii hyvin. Kiitos kommentistasi aimarii.

   Poista
 4. Tasapuolisuus on tarkkaa hommaa. Varsinkin jäätelön jakaminen. Miten mahtaa olla ruuan suhteen. Sitä tuskin tarvitsee viivottimella jakaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ruoan kanssa ei tarvinnut funtsia tasapuolisuutta, kunhan ruokaa oli niin paljon, että kaikki saivat napansa täyteen. Kiitos kommentistasi BLOGitse.

   Poista
 5. Aina eivät vanhemmat jaksa selvittää lapsille, mistä mikäkin johtuu. Hienoa, että Anna selvitti Emilialle juuri riittävän paljon ja tytön onnelliseksi tehden.

  VastaaPoista
 6. Lapset ovat fiksuja. He kyllä ymmärtävät, jos heille perustelee asiat. Kiitos kommentistasi riitta k.

  VastaaPoista
 7. Jossakin ikävaiheessa on kyllä tosi herkkää, että saadaan yksityiskohtia myöten tasapuolista kohtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Lapsuus on herkkää aikaa, ja silloin muodostuu se minäkuva: olenko rakas ja tärkeä, yhtä rakas ja tärkeä kuin sisareni, veljeni. Kiitos kommentistasi pasanen.

   Poista
 8. Kieli keskellä suuta pitää olla, tuollaiset kysymykset on vaikeita ja vastaukset jää pienen ihmisen mieleen pyörimään vuosikymmeniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kieltä aseteltu aikoinaan ahkerasti keskelle suuta :D. Kiitos kommentistasi Sus'.

   Poista
 9. Mites runotorstait? https://sushuokailee.blogspot.com/ Pöllökö ainoana jaksaa?

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.