sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Vertikaalista historiaa

120. Vertikaalista historiaaKirkkojen ja moskeijoiden tornit minä rakensin ylöspäin sojottamaan kohti jumalia. Tiedäthän (tiedätkö?), että minä rakensin ne sinulle, teille kaikille pelotukseksi, te luopiot. Ne palvelevat toivettani jostakin suuremmasta, joka auttaa minua, joka omaan jumalaani uskon. Ja jos sinä et usko minun jumalaani, muutan kirkkoni, moskeijani kärjet aseiksi ja suuntaan ne sinua kohti, oi sinä kansa! En välitä, kärsitkö sinä tai lapsesi nälkää ja vilua.

Nyt minulla on ohjukset. Ylös päin nekin lähtevät, mutta lentorataa säätelen kohteeni mukaan. Nyt heitä kohti, jotka eivät usko, että olen ainoa oikea pomo, vailla heikkouksia. Nyt olen itse jumala jumalan paikalla. Hah maailma, elämä! 


© AilaKaarinaViikon 12 (2022) Krapuhaaste sanoilla heikkous, pomo ja vertikaalinen. 100 sanan Kravun tarjoaa SusuPetal 

SusuPetal

16 kommenttia:

 1. Hurja! Vaan niinpä se on, että uskonnon ja kirkon nimissä tässä maailmassa on sodittu iät ja ajat ja tullaan jatkossakin sotimaan.

  VastaaPoista
 2. Kristinuskon historia on kuuluisa verisyydestään. Ja juuri paraillaan luen intialaisen kirjailijan Arundhati Royn upeaa ja rankkaa kirjaa Äärimmäisen onnen ministeriö: huh, uskontojen nimissä ja kaiken sen nimissä, joilla vain voi sitä "erilaista" alistaa, kiduttaa, tappaa!! Ja Afganistan, voi elämä! Ja nyt tämä yksi hirviö, joka ei välitä siviiliuhreista tuon taivaallista.

  VastaaPoista
 3. Näin sen on ja ei mikään heitä pysäytä. Aina tulee uusi yksinvaltias, joka rikkoo kaikki lupaukset. Valta sairastuttaa mielen. Hän on lopulta yksin niin yksin, peloissaan, tuskissaan.
  Tykkäsin kravustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Beate56. Eikö mikään näitä narsisteja pysäytä? Kautta historian ovat miehet sotineet uskontojen, uskomusten tai puhtaasti oman vallanhimonsa ajamina. Tätä maailmaa!

   Poista
 4. Karmiva krapu, ja niin totta että uskonnon (tai muun ideologian) vuoksi on sodittu aikojen alusta. Minussa herää murhanhimo tuon itäisen despootin tihutöistä. Miten tämä on mahdollista vuonna 2020? Myrkkyruisku olisi tarpeen.

  VastaaPoista
 5. Hurjaa on. Mutta noinhan se menee, uskonnon varjolla tai siitä huolimatta tehdään julmia tekoja.

  VastaaPoista
 6. Osuvaa tekstiä. Ihminen ei muuta käyttäytymistään oli vuosiluku mikä tahansa. Tuhoa ja kärsimystä. Minkä takia?

  VastaaPoista
 7. Joo, parempi on, että johtajat joutuvat perustamaan valtansa kansaan (ongelmista huolimatta) kuin jumaliin, joiksi alkavat sitten itse.

  VastaaPoista
 8. Kiitän kommenteistanne nyt kaikkia yhteensä, kiitos riitta k, Cara, anli itse ja pasanen. Itsellenikin on vähän hurja Krapu, mutta niin on ihmiskunnan historiakin, järkyttävää, julmaa ja aina joku aloittaa tai jatkaa jossakin päin maailmaa näitä kauheuksia. Oletan, että elämää on muuallakin avaruudessa (miksi ei olisi?) ja oletan myös, haluan olettaa, että näin alkeellista jengiä saa ehkä kauan etsiä joltakin toiselta planeetan tapaiselta! Mutta onneksi on meitä toisenlaisiakin ihmisolentoja.

  VastaaPoista
 9. Sodat ja uskonnot ovat kulkeneet yhdessä läpi historian ja uskonnon varjolla, siihen tukien on tapettu paljon ihmisiä.
  Ihminen on niin tyhmä, ettei se ota opikseen historian kulusta, vaan toistaa sitä.
  Hyvä krapu, herättää paljon ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi aimarii. Ehkä me alamme vihdoinkin oppia jotakin! Ainakin toivon niin.

   Poista
 10. Nappi teksti.
  On järkyttävää, kun joku uskoo omaavansa jumalallisia kykyjä.
  Yleensä sellaiselle henkilölle on leimallista myös empatian puute.

  VastaaPoista
 11. Huh, olipas rankka. Tiedäthän (tiedätkö?) nuo sanat tuossa tekstissä, hnieno ratkaisu, sai mut kelaamaan tuota kohtaa useampaan kertaan ja siten kun jatkoi niin sitä jotenkin tuli imaistuksi tunnelmaan. Loistava veto itseasiassa. hyvä!!

  Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne Kirsti Kaija ja Sus' <3

  VastaaPoista
 13. Juuri näin. Hyvin kirjoitettu!
  Ihminen on laumasielu. Jos jokainen pysähtyisi ajattelemaan itse mitä kannattaa ja mihin uskoo voisi olla toivoa paremmasta huomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on vielä liikaa lukutaidottomia, jotka ovat täysin manipuloitavissa vallanhimoisten hyväksikäyttäjien kelkkaan. Ja kuten on nähty, myös ns. tietoyhteiskunnassa sitä tietoa voidaan vääristää aivan samoin kuin edellä! Kiitos kommentistasi BLOGitse.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.