keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Ulkoistettu

 144. UlkoistettuOli syksyn viimeiset päivät, sen verran lämmintä, että hän istahti parvekkeen tuolille. Puissa oli enää vain harvakseltaan lehtiä. Maisema oli rauhoittava. Puut sen tekivät, tarjosivat lempeyttään, lähes alastominakin. Oli tuuleton päivä ja siksi hän hämmästyi, kun

lehtiä alkoi pudota talon katolta. Oliko huoltohenkilö tullut hissukseen puhdistamaan vesikouruja, hän ehti miettiä kun näki jalan. Pian keinuva takapuoli ilmestyi näkyviin. Hän ei ollut uskoa silmiään. Harakka kulki pitkin räystäskourua ja toisella jalalla heitteli lehtiä maahan. Rauhallisesti, mutta touhukkaana se kulki työmaallaan jalan huiskiessa rytmikkäästi. Kun lintu pääsi talon päätyyn, se katseli ympärilleen, rääkäisi ilmeisen tyytyväisenä työhönsä ja lensi läheisen puun oksalle.


© AilaKaarina


(100 sanaa kera otsikon)


6 kommenttia:

 1. Harakka huoltohenkilönä - kyllä luonto hoitaa!!
  Meilläkin joku "otus" hoitaa lyhdyn sisustusta... simpukat ja lasihelmet on tuon tuosta ulkona... kai meinaa, ettei ole ajankohtaan sopivat koristeet... pelkään vaan, että se on ROTTA, kun osaa lyhdyn salvankin avata... sisustaisinko nalkilla ja juustonpalalla????
  Mukavaa uutta viikkoa ja Joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ennemminkin, että lyhtysi siivooja on lintu. Parvekkeeltani harakka vei jatkuvasti avolyhtyjen, lasisten purkkien kynttilät. Kokeilin teipata lyhtyjen aukot siksi aikaa, kun en polta kynttilöitä, mutta se nokki teipit rikki ja vei kynttilät joko toiseen paikkaan parvekkeella tai kokonaan pois jonnekin. Sitten laitoin pienet kivet lyhtyjen päälle, mutta joitakin se kykeni siirtämään. Nyt kaikki avolyhdyt ovat ilman kynttilöitä ja vien ne niihin vasta kun aion polttaa niitä. Ja sinulle myös ihanaa joulunalusaikaa. Lämmin kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Herkullinen tarina. Hyvin harakalta räystäskourujen putsaus käy. Taitaa arvelle herkkupaloja löytävänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Niin minäkin luulen, mutta en nähnyt kuin tuon huiskivan jalan ja keinuvan takamuksen, en siis mitä nokallaan teki.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.