sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Syytön

 187. Syytön



Voi kulta, miksi et liiku?”, Iris huomasi sanovansa ääneen. Robotin päälle oli liimattu lappu: Haetaan kun ehditään. Samassa tuli mieshenkilö paikalle ja hän sen sitten huomasikin. Robotin toisessa kyljessä oli lommo, iso, selkeästi potkujen jäljiltä. Tuntui melkein yhtä pahalta kuin jos olisi nähnyt maassa makaavan potkitun eläimen tai jopa ihmisen. Kyllähän tämä oli arvattavissa,

Iris pohti työntäessään rollaattoriaan eteen päin. Ihmisten paha olo vain lisääntyy hallituksen leikatessa kansalta lähes kaikesta. Kärsiköön nyt robottikin!

Ensimmäisen kerran hän oli nähnyt kuljetusrobotin muutamaa viikkoa aiemmin, jolloin häntä kuin myös bussikuskia oli hymyilyttänyt sen tarmokkaan oloinen lyllerrys suojatietä pitkin bussin pysähdyttyä sen eteen.


© AilaKaarina


Viikon 41/2024 Krapuhaaste, nyt kuvalla. 100 sanaa kera otsikon. Kravun tarjoaa SusuPetal 

SusuPetal



18 kommenttia:

  1. Mikään ei ole turvassa. Ei ihminen, ei eläin, ei omaisuus.
    Voi robotti-parkaa, olla nyt jonkun raivon kohteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli jotenkin surullinen näky, vaikka olikin vain kone. Tuntuu että tuollainen tuhovimma vain lisääntyy koko ajan. Suomi on ollut turvallinen maa johtuen nimen omaan siitä, että ihmiset ovat kuta kuinkin hyvin saaneet perustarpeensa tyydytettyä. 90-luvun laman mm. olisi luullut opettavan päättäjillekin jotakin? Sen laskua maksetaan yhä ja lisää vain tulee. Hyvin lyhytnäköistä "säästöä".

      Poista
  2. Nuo robotit ovat kyllä hellyttävän näköisiä, tänäänkin töistä tullessa katselin, kun sellainen odotti suojatien vieressä, ja päästyäni liikkeelle seurasin taustapeilistä, kuinka se ylitti suojatien.

    Mietin mielessäni, että kun niiden päällä lukee "avaa tästä", että voiko ne joku vain avata vaikka suojatiellä, ja ottaa toisen maksamat ostokset itselleen? Eihän sekään ole mahdotonta nykymaailmassa(kaan). Sitten ajattelin, että ne varmaan aukeavat vasta tilaajan kännykän lähettämällä signaalilla.

    Itse asun robottien ulottumattomissa, enkä harmittele yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään robottien palveluja käytä, mutta ovathan ne hauskan näköisiä taapertaessaan kohti määränpäätään.

      Poista
  3. Kaikenlaista pahantekoa näkee: polkupyöriä ja muita rikotaan. Nyt on robotitkin vaarassa. Pysähdyn kyllä puolustamaan jos sellaista näe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän näitä puolustaa pitää <3 Ovat itse aika avuttomia siihen.

      Poista
  4. Robottiparka joutui sijaiskärsijäksi. Sellaiseen on helppo purkaa vihansa, joka ei pysty vastustamaan mitenkään. Paha olo kasvaa vauhdilla tässäkin onnellisten ihmisten maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen kyllä kovasti, jos vielä 8. kerta kertoo, että Suomi on Maailman onnellisimpien ihmisten maa! Keneltähän kysyvät?

      Poista
  5. Pienempiään on helppo potkia, vaan harva uskaltaa uhmata bussia.

    VastaaPoista
  6. Kehitys tuo hyvää ja mukanaan aina myös jotain pahaa. Ihminen on kekseliäs molemmissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen oli ns. juoksupojat, nyt kuljetusrobotit. En osaa sanoa onko hyvä vai huono suunta. Mutta sympaattisen oloisia nuo robotit ovat. Tänäänkin tuli vastaa ja ihan nauratti kun huomasin miten sydämessä läikähti hellyys :D.

      Poista
  7. Sympiksen näköinen robotti on kun se lyllertää määrätietoisesti etteenpäin. Mitenhän siltä sujuu esim.portaitten nousu!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa niillä on jotkut jatkettavat koivet - ainakin jonain päivänä :D.

      Poista
  8. Mitähän pahaa robottiparka oli potkijalle tehnyt 😢 Toivottavasti edes ruiskaisi öljyt kengille tai jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Ehkä potkijalla oli vain paha olo. Kenties nälkä?

      Poista
  9. Oi aikoja mihin tässä vielä joudutaan. Tuhoaako ihminen pikkuhiljaa itsensä, ajattelen jälkipolvia, nykynuoria...pelottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen optimisti. Luotan nuoriin. Juttelen heidän kanssaan todella paljon. Kaikki, joilla ei ole "pappa betalar"-taustaa ovat aika kauhuissaan. Mutta kyllä he jotain keksivät ja hallituksetkin vaihtuvat, onneksi.

      Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.