maanantai 17. syyskuuta 2018

Kaukaa katseltua

25. Kaukaa katseltua



Anna pyöritti kynää kädessään. Ruutuvihkoon, jota hän piti päiväkirjanaan, oli ilmestynyt vain pari riviä. Olo oli tyhjä. Ei mitään sanottavaa, ei mitään kerrottavaa. Kuitenkin päiväkirjan pitäminen tuntui tärkeältä. Siksikö,

etten ole koskaan varma siitä kuka mä olen, ja olenko aina edes olemassa?, hän pohti. Vain

kirjoittaessaan hän tunsi olevansa edes vähän olevampi. Joku. Olihan hänellä nimi. Olihan hänellä menneisyys jotenkin ääriviivaton, väritön, sumuinen ja päällimmäisenä leijui jotakin ikävää. Mutta valehteliko hän kirjoittaessaan? Ajatus vaivasi häntä. Päiväkirjan sivuilla oli toinen Anna. Sellainen jollainen hän halusi olla. Riippumaton, rohkea, uhmakas.

Se toinen Anna istui tässä, arkivaatteissaan ja pyöritti kynää kädessään.


© AilaKaarina


Viikon 38/2023 Krapu annetulla kuvalla. Krapua vetää SusuPetal 

SusuPetal







14 kommenttia:

  1. Niinpä. Kirjoitan, siis olen olemassa. Mutta olenko edes kirjoittaessa rehellinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikuinen kysymys! En itse juurikaan lue vanhoja, nuoruuden päiväkirjojani, kun siellä ei ole se todellinen minä. Nyt voisi alkaa jo ollakin, ainakin todellisempi ja itselleen rehellisempi. Kiitos kommentistasi SusuPetal.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen ajatus, että onko sitä päiväkirjaa kirjoittaessa rehellinen. Voisi helposti kaunistella asioita, jos haluaisi. Aikuisena kirjoittamissani olin rehellinen, nuoruuden päiväkirjat hävitin muutossa. Poltin parikymmentä kirjaa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin poltin lähes kaikki nuoruuden päiväkirjani, koska hävetti se etten ollut ollut edes itselleni rehellinen. Jälkeen päin on kyllä usein harmittanut kun näin tein, sillä vanhemmiten ymmärsin miksi kaunistelin ja/tai jätin kokonaan kirjoittamatta niitä vaikeimpia asioita, tapahtumia. Kiitos kommentistasi Cara.

    VastaaPoista
  4. Jokaisella on oma syynsä kirjoittamiseen, Anna tuntee olevansa joku kirjoittaessaan. Minulle kirjoittaminen on harrastus. En ole osannut vastata tyhjentävästi koskaan miksi kirjoitan. Päiväkirjaa ole joskus yrittänyt kirjoittaa mutta ei ole alkua pidemmälle edennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole kirjoittanut varsinaisia päiväkirjoja vuosikymmeniin. Mutta kirjoittaminen esim. näihin krapuihin on tärkeää. On niissä kuitenkin aina jotakin omaa :D... Kiitos kommentistasi anli itse.

      Poista
  5. Kai sitä jollain lailla itseään ja muita suojellakseen laskettelee valkoisia ja vähän tummempiakin valheita itselleen ja muille tai jättää asioita kertomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Siksi varmaan lopetinkin päiväkirjakirjoittelun, kun tuntui hölmöltä kirjoittaa useinkin enemmän tai vähemmän asian vierestä. Kiitos kommentistasi.

      Poista
  6. Mitä on, millainen on, miltä tuntuu, kuka on; sen ilmaiseminen kirjoittamalla voi todella olla vaikeata: se on sanoilla hapuilua, varmaan silti tarpeellista, jos ei erehdy pitämään niitä ilmaisuja faktoina. On siksi todella ymmärretävää, että päiväkirja saattaa myöhemmin ärsyttää :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan hetken ilmaisu olla faktakin tai ainakin tuntua siltä. Mutta ihminen parhaimmassa tapauksessa kasvaa ja kehittyy, jopa muuttuu, joten siksi toisaalta päiväkirjan pitäminen voisi olla ihan mielekästä ja mielenkiintoista. Kiitti kommentistasi.

      Poista
  7. Hyvä on kirjoittaa paineet ja hierteet ulos, saattaa vaikka helpottaa....

    VastaaPoista
  8. Ei kai Annalla ole identiteettikriisiä? Kirjoittaminen on kuitenkin niin vapaata, voi kirjoittaa mitä vain, jos itselleen kirjoittaa. Tekstin suoltaminen on mainio asia järjestellä tuntojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa ollakin. Ja ehkä hän on tässä tarinassa vielä niin nuori, että todellakin vasta kysyy itseään. Ja ehkä hänen taustansa, lapsuus ja nuoruus ei ole ollut paras mahdollinen? Kiitos kommentistasi aimarii.

      Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.