tiistai 17. syyskuuta 2019

Liian myöhään?

53. Liian myöhään?


Se alkoi joka kevät. Nuorena oli päinvastoin. Silloin hän miltei vihasi kevättä, sen hajuja, lumen alta näkyvää likaa, valoisuutta, joka paljastaisi loputkin. Mutta vanhemmiten keväästä oli tullut koko kropassa tuntuvan kihelmöivän odotuksen aikaa. Enää ei tarvinnut pelätä paljastumista, enää ei ollut häpeää. Hän oli oppinut puhumaan sen kaiken pois. Olisiko elämällä tarjolla vielä jotakin nyt, kun hän oli uskaltanut alkaa toivoa? Ja etsiä. Usein hän tätä mietti. Mitä se oli,

ei hän itsekään varmuudella tiennyt. Ja kesä saapui valoisin päivin, samettisin illoin toisensa perään, yksinäisin illoin. Ei siitä näkynyt kuin ääriviivat, jotka joskus häilähtivät kaukana kadotakseen heti pois.

 

© AilaKaarina


Viikon 38/2019 Krapu, 100 sanaa otsikon kera ja sanat samettinen, kihelmöidä ja ääriviiva on oltava tekstissä.

Myös 15. Runonevan vanhaan haasteeseen Likainen.


13 kommenttia:

 1. Odotus on haikeaa, mutta onneksi on vielä toivoa sen jonkin löytymisestä, mitä se sitten onkaan. Ehkä ensi keväänä...

  VastaaPoista
 2. Mielikuvitusta kutkutteleva krapu. Voin olla täysin pihalla, mutta olisiko tässä sateenkaari-ihminen rakkautta / sielunkumppania etsimässä? Siihen viittaisi sana häpeä. Oli mikä oli etsinnän kohde, toivoisin, että hän sen löytäisi ja yksinäisyys helpottaisi. Ihmiset ovat nykyään kovin yksinäisiä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanaiset. SusuPetal ja riitta k ❤.

  VastaaPoista
 4. Kiehtovaa salaperäisyytä. Vapautuminen ja kihelmöivä odotus jotakin...jostakin. Pieni kehitystarina.

  VastaaPoista
 5. Voi kun häpeä vie meiltä ihmisiltä energiaa ja iloa...
  Niin kauan kun on elämää on toivoa. Kohta on taas kevät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi BLOGitse. Niitä on ihana saada ja usein ne antavat uutta näkökulmaa tai syventävät omia pohdintoja.

   Poista
 6. Salaperäinen krapu. Kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
 7. siinäpä yksi poitiivinen vanhenemiseen liittyvä asia, turha häpeä häviää, mikä vapauttaa elämään aidosti omannäköistään elämää. hienosti kirjoitettu!

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.