maanantai 7. joulukuuta 2020

Joulukuu 2020

 80. Joulukuu 2020Keväällä ystävä, vuosia Italiassa asunut, sairastui koronaan. Neljä viikkoa kului teho-osastolla, kivut olivat valtavat, jälkitaudit kovat. Perusterve ihminen, viisissäkymmenissä. Miehen ystävä menehtyi samaan tautiin. Se pelästytti, kuten kuvat sairaaloista eri puolilla maailmaa. Suomessa tosin tilanne oli parempi. Hän oli varovainen, riskialttiiden tähden eri toten, toimi kuuliaisesti terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Vähitellen toukokuussa hän alkoi tavata lapsenlapsiaan, ensin ulkona, mutta sittemmin lähes kuten ennenkin. Syksyn mittaan virus vimmaantui uudelleen. Pelätä hän ei vain osannut,

tapasi lapsenlapsiaan edelleen, halasikin heitä. Ei hän osaisi elää toisin. Toki hän tekisi parhaansa, mutta ei unohtaisi psyykkistä puolta, niin lasten kuin omaansa, ja jättäisi loput


© AilaKaarina


Viikon 50/2020 ja tämän vuoden viimeinen Krapuhaaste: 100 sanaa otsikon kera ja sanat korona, elää ja joulu on oltava tekstissä. Lisää Krapuja löytyy täältä: https://susupetalsanat.wordpress.com/ 

SusuPetal


8 kommenttia:

 1. Niinpä. Parhaansa sitä yrittää tautia välttää, mutta jos osuu kohdalle, niin eipä se ole oma syy, ellei sitten ehdoin tahdoin pyöri koronalingoissa.
  Halataan, mutta varovasti.

  VastaaPoista
 2. Toiset selviytyvät tästä koronasta helpommin kuin toiset. Jos on ennestään jo potenut yksinäisyyttä niin kyllä tämä epidemia aika lisää sitä vielä entisestään. Siinä voi vaan puntaroida toimiaan....

  VastaaPoista
 3. Yksinäisille tämä on rankka paikka, psyyke kuormittuu. Toivotaan, että saamme rokotteen pian ja tilanne helpottuu. Hyvää joulua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista SusuPetal, anli itse, Uuna ja riitta k 🌹🌹🌹🌹! Mielestäni vastasin jo, mutta kummasti se vain katosi!

  VastaaPoista
 5. Onneksi on puhelimet, kuvalliset etäkeskustelut, jolla ne ovat. Monilla vanhuksilla ei ole. Aika on monelle vaikea henkisesti, vaikka ei tartuntaa saisikaan. Kai tämä joskus lopuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Aina. Aika moni vanhus on ilman nettiyhteyksiä ja aivan sen varassa, että joku käy auttamassa!

   Poista
 6. Ankara tauti tämä on ja niin salakavala, kuten tästä tarinastakin käy ilmi,miten kävi ystävällesi ja hänen ystävilleen. Liiaksi huolettomia ei koronan suhteen voida olla, tuskin vielä kuukausiin.
  Mutta me voitamme koronan, lähdetään sille tielle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ikävä seurata, miten huolettomasti moni vieläkin suhtautuu tähän virukseen. Tarina on tuon ystävän sairastelun osalta aivan tosi vielä, tosin maata vaihdoin. Muuta kyllä tästä täytyy selvitä!

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.