sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Minimaailma

 132. MinimaailmaAlakerrassa isoäiti ja tyttösten vanhemmat loikoilevat sohvalla. Mummin jalat ovat turvoksissa ja siksi hän on nostanut jalkansa rahille. Emilia kuuntelee äitiään, joka kertoo mitä hän, hänen miehensä ja lapset ovat puuhailleet yhdessä lapsenlasten viikon vierailun aikana. Vanhemmat ovat tulleet hakemaan lapsiaan kotiin, sillä koulu alkaa pian. Tyttöset eivät millään haluaisi lähteä. On niin paljon tekemistä, kun vintillä on äidin vanhoja leluja ja pelejä.

Pöydälle on mummi tuonut välipalaa. Nyt mun täytyy olla varovainen, ettei mitään vahinkoa satu. Mutta eipä se mummi olisi vihainen, vaikka valkoinen matto likaantuisi. Mummi katsoisi vain lämpimästi ja sanoisi, että vesi on keksitty, miettii Venla.


© Ailakaarina


Viikon 36/2022 Krapu, 100 sanaa otsikon kanssa ja annetut kolme sanaa ovat pöytä, turvoksissa ja vahinko. Krapua vetää SusuPetal:

SusuPetal

Onnentupa-tarinat, osa 2

(116. Onnentupa, osa 1)

20 kommenttia:

 1. Onneksi on tuollaisia mummoloita!

  VastaaPoista
 2. Tarina, ihanat kuvat ja sanonta "vesi on keksitty" toi mieleen mummun, jonka luona vietin paljon aikaa, vielä silloinkin kun olin jo tavannut tuon Mursuni. Mummu käytti sanontaa ja mummulassa vettä riitti: kahden järven välissä.
  Veit tarinallasi kauas lapsuuteen, kiitos AilaKaarina
  t. HPöllö

  VastaaPoista
 3. Mummolassa onkin yleensä löyhemmät säännöt kuin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Iän tuomaa viisautta, ettei pikkuasioista olla moksiskaan. Kiitos kommentistasi Cara.

   Poista
 4. Alan yhä paremmin ymmärtää tanskalaisia. On nimittäin niin, että heidän kummallisessa kielessään isoäiti on bedstemor. Etymologia on yksinkertainen. Bedste = paras mor = äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaat tanskalaiset. Toinen esimerkki: meillä Suomessa sanalla anoppi voi olla vähän ikävä kaiku. Ranskalisille anoppi on belle-mère, jonka toki voi kääntää 'puoliäiti', mutta myös 'kaunis äiti'. Kiitos kommentistasi Äijä.

   Poista
 5. Mummolassa tehdään eri asioita ja vaikka vahinkoja sattuu niistä ei pahemmin murehdita. Vahinko on vahinko ja jos se hoituu vedellä niin ei hätää. Hyvä mummu.

  VastaaPoista
 6. Mummolassa viihdyin minäkin, vintillä oli paljon vanhoja lehtiä joita tykkäsin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintit ovat jänniä paikkoja. Itse leikin lapsena paljon ystäväni kanssa hänen kotinsa vintillä. Aina löytyi jotain kivaa ja mielenkiintoista tavaraa leikkeihin. Kiitos kommentistasi Sus'.

   Poista
 7. Voi kun ihana mummeli, vesi hoitaa. Lempeä krapu!

  VastaaPoista
 8. Mummo ei koskaan toru lastenlapsia, on ne niin rakkaita.

  VastaaPoista
 9. Kravussasi oli just oikea mummolatunnelma. Mummon syli on avoin lapsenlapsille ja päinvastoin lapsenlapsen käsivarret mummon kaulalla ihku rakkaat.

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos pasanen. Olen itse rakentanut sen Lundbyn lisäosaan. Katon vain ostin valmiina minikirppikseltä, kun joku purki "päreiksi" oman vanhan Lundby-nukkekotinsa.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.