maanantai 23. tammikuuta 2023

Iltapuuhia

 146. IltapuuhiaMies myhäilee tyytyväisenä vaimon jäätyä yläkertaan vauvaa hoitamaan. On hänen siivousviikkonsa ja mikäpä on antaa imurin laulaa, kun vaimo ei ole epäluuloisena kurkkimassa tekeekö hän nyt kaiken täysin ja tismalleen sääntökirjan mukaan. Vaimo kun on vähän turhankin pedantti kaikessa. Isommat lapset ovat poissa jaloista, joten homma luistaa kuin rasvattu! Naapurissa

Sylvanian perheen vanhemmat ovat, kuten aina iltaisin, laittaneet lapsikatraansa, omat ja hoitolapset, ajoissa nukkumaan, jotta heille jää yhteistä aikaa edes illan tummuvina hetkinä. Kauempana naapuritalossa on isäkarhu nukuttamassa pienempiä lapsukaisia. Huvilan tytöt valvovat usein myöhään, kun ei ole aikuisia komentamassa sänkyyn! He voivat elää kuten Onneli ja Anneli talossaan.


© AilaKaarina


Viikon 4/2023 Krapu, 100 sanaa kera otsikon. Annetut kolme sanaa, joita saa taivuttaa, ovat epäluuloisesti, tumma ja iltaisin. Kravun tarjoaa SusuPetal 

SusuPetal

Kuvat ovat lapsenlasteni eilisestä leikeistä, kun olivat monta tuntia luonani. Ja näin he nuket laittoivat ennen lähtöään kotiinsa. (Kirja, johon viittaan on Marjatta Kurenniemen satu Onnelista ja Annelista.)

                                               

                                               
                                                  


   


15 kommenttia:

 1. Joku ilahtuu siivousviikostakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, outoa :D. Antaisin itse paljon, jos olisi varaa hommata siivooja. Kiitos kommentistasi Cara.

   Poista
 2. Mainio teksti, jonka "isäkarhu" vähän hämmensi ennen kuin näin kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmassa tarinassa isäkarhu löytyy :). 100 sanaan on vaikeaa saada taustoja, jo siksikin laitoin kuvat.

   Poista
 3. Mahtavaa, että isä nauttii siivoamisesta, minä en niin...

  Ihania leikkejä lapsilla, kaikki on mahdollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään nauti siivoamisesta eivätkä lapsenlapsenikaan. Poikani kanssa olemme naureskelleet sitä, että tytöt laittavat usein juuri nukkekotien isähahmot imuroimaan, vaikka tietävät, että se on kotitöistä yksi kurjimpia isänkin mielestä ;)

   Poista
 4. Siivoaminen. En tykkää imurin äänestä enkä imuroinnista. Mies hoitaa sen ja minä pesen paikat mitkä vaatii pesua :)
  Voitko käydä blogissani katsomassa kommenttiasi - ei siinä mielestäni ole mitään vikaa. Vai kirjoititko ihan jotain muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan nyt tänne vastaukseni, sillä kun menin sivullesi ja kerroin mikä oli väärin, niin alusta muokkasi sanomani jälleen päin honkia!! Näin kirjoitin: "En todellakaan kirjoittanut näin kuin tuolla näkyy, vaan: "Tämä kirjoitus on taas mun sanomanani väärin." Ja tuon aiemmin kirjoitin näin: "Eläinaktivisti tuskin tappaisi lammasta? Ellei sitten löytänyt jostain jo aiemmin tapetun lampaan ruhon." (Ei "_uudestaan_ tapetun lampaan ruhon, herra mun vereni :D !!!) Ja nyt se väänsi sen tällaiseksi: "En todellakaan kirjoittanut näin kuin tuolla näkyy, vaan: "Tämä kirjoitus on taas mun sanomanani vakava." Ja tuon uutta kirjoitin näin: “Äänaktivisti tus tappakinisi? Elle sitten jostain jo tapetun lampaan ruhon. (Ei “_uudestaan_ tapetun lampaan ruhon, herra mun vereni 😀!!!) Eli jotain on blogialustassasi nyt pahasti pielessä, koska täällä kirjoitukseni on oikein.

   Poista
  2. Kun kirjoitin taas, muuttui sanani taas, joten kirjoitin vielä kerran näin: "Hitsi, en kirjoittanut sanaa 'vakava', vaan 'väärin'! En uskalla enää kirjoittaa arviointejani ennen kuin sivusi jotenkin saadaan kuntoon."

   Poista
 5. Nukkekotielämää monessa huushollissa. Mukavasti kirjoitit.
  Jos mies imuroi totta maar hän haluaa tehdä sen ilman päällepäsmäriä.
  Tulipa mieleen oma nipottamiseni pihan lumitöistä. Nyt olen jo löysännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsenlasten leikkipäivä sattui niin sopivasti yhteen uuden Krapuhaasteen kuin myös kolmen sanan kanssa. Kiitos kommentistasi aimarii.

   Poista
 6. Kävin tarkistamassa ihan browserin kautta kommenttisi. Siellä lukee näin: 'Eläinaktivisti tuskin tappaisi lammasta? Ellei sitten jostain saanut jo aiemmin tapetun lampaan ruhon? Tai sitten oli vain joku sairas tyyppi?'
  Onko tuo siis oikea teksti? Jos on, niin silloin ongelma on siellä päässä. Olisiko koneesi hakkeroitu?
  Sähköpostisi pääte kommentissasi on hotmail on fi. eikö se ole com? (En siis tiedä, vaan kysyn onko se oikea.)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo nukkekoti. Siitä syntyy tarinat melkein itsestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anli itse. Kiehtova maailma se on parhaimmillaan ja siitä on aika helppo tehdä Krapuhaaste <3.

   Poista
 8. Jos ongelma on täällä, niin miksi sitten omalla sivullani näkyy teksti oikein? Joo, sanatarkasti se oli näin. (En ihan tarkalleen muistanut, koska en vielä ollut tallentanut viestiä itselleni. Sen jälkeiset kyllä olen): 'Eläinaktivisti tuskin tappaisi lammasta? Ellei sitten jostain saanut jo aiemmin tapetun lampaan ruhon? Tai sitten oli vain joku sairas tyyppi?'. (hotmail.fi on oikein.)

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.