maanantai 27. helmikuuta 2023

Pakkomielteisesti väärään suuntaan

 150. Pakkomielteisesti väärään suuntaanVerhot heiluivat. Jälleen nainen vahti pihan tapahtumia. Nyt hän huusi rumasti lapselle avatusta ikkunastaan, komensi pojan pois pensaikosta, jonne pallo oli vierähtänyt. Sitten olikin päivittäisten kiikareitten vuoro. Niillä näkisi hyvin katutason Heleniuksen asuntoon. Siellä se mies varmasti taas kulki! Huomenna hän tekisi ilmoituksen Kelaan, että taas yksi yksinhuoltajaäiti sai väärin perustein asumistukea. Helenius oli sanonut, että miehellä oli oma asunto ja että olivat vasta tutustuneet. Höpö höpö. Yksinhuoltajanaiset valehtelivat aina, se oli varmaa! Ovikello

soi. Kaksi siviilipukuista poliisia, mies ja nainen esittelivät itsensä, näyttivät korttinsa. Lähtivät asiansa kerrottuaan, osaa ottaen, syvästi pahoitellen. Ainut tytär oli tehnyt itsemurhan.


© AilaKaarina


Viikon 9/2023 Krapu. 100 sanaa otsikko mukaan lukien ja annetut kolme sanaa, joita saa taivuttaa, on oltava tarinassa: katutaso, pakkomielteinen, verho. Krapua emännöi SusuPetal https://susupetalsanat.wordpress.com/17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kerrankin tarinani pohjalla on kertomus elävästä elämästä. Hän oli naapurini. Lakkasi kiikaroimasta...

   Poista
 2. Kerrostalokyttääjän ura päättyi.

  VastaaPoista
 3. Huomio oli pois sieltä missä se olisi ollut tarpeellista?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Cara ja Pasanen. Vaikka tästä kaikesta on vuosia, niin tällaisen naapurin kanssa jouduimme koko taloyhtiön porukka elämään. Kyllä kuitenkin sitten säälitti, kun saimme tietää syyn kiikaroinnin ja kaikenlaisen muun kyttäyksen loppumiseen. Hän nimittäin juoksi myös verotoimistossa katsomassa kaikkien verotiedot ja kailotti niitä pitkin kyliä. Tyttären omin käsin lähtö oli kuitenkin todella surullista.

  VastaaPoista
 5. Elävässä elämässä on karuja tarinoita. Tuollainen kyttääjä naapuri ei varmaan saa sympatiaa keneltäkään. Ikävä loppu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kuullut vastaavanlaisesta kerrostalokyttääjästä. Moni muutti pois, kun ei enää jaksanut. Hänestä tehtiin valituksia, mutta taloyhtiön pomo ei uskaltanut tehdä mitään, koska itselläänkään ei ollut puhtaat jauhot - ja sen tietenkin nainen oli ottanut selvää. Joskus todellakin todellisuus on yllättävän karua. Kiitos kommentistasi anli itse.

   Poista
 6. 'Yksi mätä omena pilaa koko korillisen' tulee mieleen. Niin se on. Yksi ihminen voi olla rasite isolle joukolle ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kyllä herätti monenlaisia tunteita, välillä ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Säälittävä ihmispolo.

   Poista
 7. Ei sois lapsensa itsemurhaa kenellekään vanhemman kontolle. Se tuntuu aivan kohtuuttomalta kostolta, olkoonkin, että tämä äiti ei kehuja ansaitse käytöksellään kanssaihmisiään kohtaan.

  VastaaPoista
 8. Ai kamala. Järkytyin positiivisesti.

  VastaaPoista
 9. Surullinen loppu tarinalla. Kyttääjällä ei itsellään ollut elämä kunnossa. Talot ovat kaupungeissa usein niin lähekkäin, että ikkunoista saattaa seurata ihmisten elämää.

  VastaaPoista
 10. No ei sen ihmisen elämä ainakaan paremmaksi muuttunut, mutta asiat ehkä loksahtivat toiseen järjestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo kommentistasi. Ehkä vihdoin oikeaan järjestykseen, mutta vain liian myöhään. (Vastauksesi meinasi mennä kokonaan ohi, kun käyn aina ensin tarkistamassa ja jotenkin tätä en vain huomannut ruksata kuitatuksi.)

   Poista
 11. Kiitos aimarii, Matilda Varjo ja Beate56. Mitä kaikkea tämä nainen oli itse jäänyt paitsi, sitä ei tarina kerro, mutta vaikea ei ole arvata, että todella paljon kaikkea hyvää elämän antia oli jäänyt ilman. Muutoin on vaikea ymmärtää miten luonne voi vinoutua noin pahasti. Sääli.

  VastaaPoista
 12. Jotenkin on tyytyväinen olo, kuitenkin...tiedät mitä tarkoitan ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus' :D! En oikeasti ole vahingoniloinen... (ainakin yritän olla olematta...)

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.