maanantai 9. syyskuuta 2024

Rappio

 183. Rappio



Taas olin menossa juoksujalkaa, minne? Tiesinhän minä. Mutta tärkeintä oli päästä pois neljän seinän sisältä, ainakin melkein tärkeintä. Vedin keuhkoihini illan raikasta syysilmaa, polun märkien puunlehtien hentoista tuoksua, joka tuntui melkein makuna kielellä. Teki mieli juosta, hyppiä, loikkia niin kuin lapsena. Heittää itsensä ilmaan, tehdä lentokuperkeikka. Ottaa tanssiaskelia! Liike. Huimaava onnen tunne syöksyi sydämeeni jäsenten voimasta, liikkeiden sulavuudesta, notkeudesta. Näin

hän oli kirjoittanut vuosia sitten päiväkirjaansa, jonka oli juuri löytänyt laatikoston perältä. Nainen haki rollaattorinsa. Viinaa oli saatava lisää eikä se saanut olla kaupan halpista. Alkoon olisi matkaa mutta olihan jalkoja terveellistä käyttää, kävelyttää niitä ulkona, oli lääkärikin sanonut.


© AilaKaarina


Viikon 37/2024 Krapu. Otsikon kera 100 sanan haaste, jossa kolme annettua sanaa, tällä kertaa heittää, maku ja käyttää. Sanoja saa taivuttaa. Kravun tarjoaa SusuPetal https://susupetalsanat.wordpress.com/


20 kommenttia:

  1. Jos viinaa pitää saada, niin siinä ei mikään matka ole esteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ota kantaa onko alkoholismi sairaus ja mitkä ovat ne syyt siellä takana. Tällaisia surullisia ihmiskohtaloita on paljon. Kiitos kommentistasi Cara.

      Poista
  2. Liike on lääke. Kaipa niin. Parempi hakea itse kuin tilata kotiin, tuleepahan ainakin käveltyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Jotain tämä onneton nainen jaksaa sentään vielä tehdä. Kiitos kommentistasi SusuPetal.

      Poista
  3. Voi sentään, jotain on tapahtunut tälle poloiselle matkan varrella? En tunne alkoholismia tarvitseeko se lauetakseen jotain ikävää, ei kai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tunne minäkään syitä, miksi jotkut alkavat juoda, mitä pakenevat, surevat tai yrittävät peittää surunsa itseltäänkin, mitä haluavat unohtaa... En tiedä. Kiitos kommentistasi sini.

      Poista
  4. Rivien välistä voidaan löytää paljon sellaista, mikä saa anisen rollaattoreineen viinakauppaan.
    Ehkä yksi syy on liikuntakyvyn menetys, hän kaipaa nuoruutensa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tarina ei kerro miksi nainen juo, mutta kaipa juomiseen on aina syynsä. Kiitos kommentistasi aimarii.

      Poista
  5. Viinan kanssa tai ilman, rollaattori on hyvä keksintö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit :D! Kiitos kommentistasi BLOGitse <3

      Poista
  6. Ikävä yhtälö, rollaattori ja alkoholi. Jotain on jossain vaiheessa elämää mennyt pieleen. Vaikea oikaista enää tuossa vaiheessa.

    VastaaPoista
  7. Tuskin hän enää pystyy muuttamaan elämäänsä paremmaksi. Ihan jo alkoi surettaa kun kirjoitin tällaisen hahmon. Ehkä keksin vielä jotain millä pelastan hänen elämänsä ;). Kiitos kommentistasi anli itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä sure kirjoittamaasi kohtaloa naiselle, todellisuudessakin näin voi käydä. Mutta kirjoittajanahan voi suoda naiselle lempeämmän lopun ;)

      Poista
  8. Lohdutusta vai himoa on viinan tarve, ehkä vaan irtiottoa arjesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vielä en ole saanut selville miksi nainen juo... Ehkäpä syy selviää vähitellen. Taidan käydä haastattelemassa häntä ;). Kiitos kommentistasi Maarit.

      Poista
  9. "Vedin keuhkoihini illan raikasta syysilmaa, polun märkien puunlehtien hentoista tuoksua, joka tuntui melkein makuna kielellä." Upea virke – tekstin päähenkilö päätti kuitenkin tämän maun keveyden korvata toisella. Viinakkaammalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin nainen valitsi, valitettavasti. Kiitos kommentistasi Matilda Varjo.

      Poista
  10. Riippuvuus on vahva motivaattori!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuvuus on vaikea tauti, johon ei ole lääkettä. Joillekin sen myöntäminen on liian vaikeaa, joten pulloon tarttuminen saattaa hetkeksi helpottaa oloa? Toiset taas pelaavat kaikki rahansa jne. Kiitos kommentistasi pasanen.

      Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.