keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Ukin taidonnäyte

153. Ukin taidonnäyteViljami piti meteliä rakentaessaan legoilla, mutta se ei vieressää istuvaa Vilmaa häirinnyt. Läppärillä häärivillä serkuksillakin oli tasokkaat vastamelukuulokkeet. Musiikkia saattoi kuunnella volyymilla, josta ei aiheutunut vaaraa kuulolle. Samassa Anna-mummi huuteli lapsia syömään. Serkukset kipittivät vauhdilla alakertaan. 

‒ Nam, hihkui Viljami, ‒ perunamuusia ja lihapullia! Tyttöjä nauratti. ‒ Sä näytät samalta nyt kuin se hymiö, jolla silmien kohdalla on tähdet, nauroi Alma. 

Anna ja Erik olivat ruokailun ajan läsnä, mutta olivat päättäneet syödä vasta lasten jälkeen keittiön ahtauden vuoksi. Ruokailun päätyttyä ukki kysyi: ‒ Miltäs ne kasvispullat maistuivat? ‒ No, olipas harhautus, en olis kyllä älynnyt! Mä luulin niitä ihan oikeiksi lihapulliksi, nauroi Viljami.


© AilaKaarina


Viikon 12/2023, otsikon kanssa 100 sanan Krapu ja sanat harha, hymiö ja äly on oltava tekstissä (saa taivuttaa). Krapua vetää SusuPetal 

SusuPetal

 

14 kommenttia:

 1. Hyvin maistuu, kun ei tiedä, mitä syö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion itsekin kokeilla samaa omille lapsenlapsilleni kunhan taitoni hieman kasvavat ;). Kiitos kommentistasi SusuPetal.

   Poista
 2. Heh, hyvä harhautus. Lihapullat on hyviä näköjään kasvisperäisinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt itse pääsääntöisesti kasvisruokailijana en enää halua syödä "oikeita" lihapullia. Syön toki, jos ei muuta tarjota esim. kyläpaikassa. Kasvisperäisissä on poissa kuitenkin se lihan ihran maku. Samoilla mausteilla saa ihan upean makuisia kasvispullia kuten myös esim. kasvisnakkikastikkeen. Kasvisvaihtoehdoista on kehitetty jatkuvasti parempia. Ja sitä paitsi en kestä eläinten tehotuotantoa. Ja minulle on ihan sama se syödäänkö meillä nautoja, porsaita, kanoja etc. tai sitten koiria ja kissoja jossakin Aasiassa. Eläimiä, tuntevia olentoja ne kaikki ovat!

   Poista
 3. Heh, heh, tuo konsti varmaan toimii monessa muussakin perheessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi aimarii. Kannattaa varmaan ainakin kokeilla vaikka niin, että sekoittaa lihaa ja kasvispohjaisia keskenään. Ps. En kyllä itsekään lapsille suosittele ainakaan vegeruokavaliota. Eläinperäistä täytynee heille olla jonkin verran (?).

   Poista
 4. hahahaa hymiöllä :) Mahtava harhautus! Nukkekotien kaikki pienuus on kiehtovaa. Ihailen heitä jotka jaksaa kaikkea pientä näprätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen toki jonkin verran itsekin, mutta suurimman osan ostan taitavilta tekijöiltä, jotka myyvät eri nukkekoti-kirpputoreilla omia tuotoksiaan. Ja jonkin verran ostan myös Lundbyn vintage-huonekaluja Lundby-taloihini. Tuon "yksiön" vintin olen tehnyt itse, feikkiportaat ja alakerran väliseinän, vaatenaulakoita ja keittiön tasoja pari mm. Ja valmiista osista/kiteistä olen kasannut ja maalannut joitakin juttuja. Kiitos kommentistasi BLOGitse.

   Poista
 5. Viljamilla oli hyvä asenne uuteen; ikävämmistäkin reaktioista olen kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljami on mukava poika, ei turhista rutise ja osaa olla myös kohtelias :). Kiitos kommentistasi pasanen.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <<3. Nukkekoteihin voi luoda juuri sellaisen tunnelman kuin haluaa ;).

   Poista
 7. Mainio tunnelmakuvaus! "Sä näytät samalta nyt kuin se hymiö, jolla silmien kohdalla on tähdet" -lause teki Viljamin hihkumisesta todella elävän.

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.