sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Aamuyö

104. AamuyöVarovasti hän riisui kenkänsä ja takkinsa ja hiipi keittiön ovelle. Aivan turhaan. Jo oven raosta hän näki äidin istuvan pöydän ääressä, väsyneen ja yksinäisen näköisenä. Annan nähtyään hän levitti kätensä: Tulithan sä vihdoin! Hymy nousi äidin huulille. Annaa hävetti. Hän yritti ääntää selkeästi: Moi, juon jotain ja meen nukkumaan. Onko faija nukkumassa? Äiti nyökkäsi. Anna juoksutti hanasta vettä lasiinsa ja istahti äitiä vastapäätä. He juttelivat niitä näitä. Annalla oli täysi työ koettaa näyttää selvältä ja puhua järkevästi. Hän tiesi, että huijaus tuskin tälläkään kertaa onnistuisi. Mutta ponnistella täytyi. Hän hörppäsi lasistaan ja sanoi: Vitsi, kun tää kalja on hyvää.

 

© AilaKaarina


Viikon 37 Krapu, 100 sanaa otsikon kanssa, ja sanat levittää, yksinäinen ja aamuyö on löydyttävä tekstistä (sanoja saa taivuttaa).

Krapua vetää SusuPetal

9 kommenttia:

 1. Hahhah, hyvää kaljaa!
  Niin tuttua tuo tarinasi. Tuntuu, että omat vanhempani valvoivat aina, kun tulin yömyöhään kotiin. Vasta vanhempana tajusi, että halusivat nähdä minun tulevan ja olevan kunnossa, vasta sitten saattoi mennä nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kaiken kukkuraksi vielä tosipohjainen, vaikka jotain muutinkin. Tosin en ollut minä-teini vaan systeri. Kyllä tätä on naurettu myöhemmin useinkin, kun äiti ei ollut kuuntelemassa. Kiitos kommentista, Susupetal.

   Poista
 2. Tuttu juttu monen teinin kotona. Hyvä ettei sentään ryminällä tullut sislle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinan äiti oli kiltti ja huolehtiva ja tytär osasi ilmeisesti kunnioittaa sitä ja myös hävetä. Kiitos kommentista pasanen.

   Poista
 3. Sehän meni siististi. Humalaa ja tupakantuoksua on turha yrittää peitellä. Mutta kun suhteet on kunnossa suurempia käniä ei synny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Näin yritin toimia itsekin, kun lapseni olivat teinejä. Koitin vain pitää mielessä omat teinivuoteni :D. Luotin heihin, mutta nukkumaan en itsekään mennyt ennen kuin olivat kotona.

   Poista
 4. Äitejä ei hämätä, vaikka teinit joskus ehkä luulevat siihen pystyvänsä.
  Hienoa, että kotiin voi aina mennä, oli kunto, mikä hyvänsä.

  VastaaPoista
 5. Hupsista! Olihan hupaisa tarina teini-iästä. Nuori ei tajua, miksi äiti valvoo, mutta se huoli.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kirsti Kaija ja riitta k kommenteistanne <3

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.