sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Jäähyväiskortti

 140. JäähyväiskorttiHän oli jatkanut vuodella eläkepäiville jäämistä. Silti jo sydäntä kaihersi jättää tämä kaikki, nämä lapset, joihin hän oli kiintynyt, työ, joka oli merkinnyt hänelle kirkkaasti enemmän kuin moni muu asia. Vain omat lapset ja kaksi ihanaa lapsenlasta menivät sen yli.

Nyt oli pieni tyttö äiteineen jättämässä hänelle jäähyväislahjakassia. Perhe oli muuttamassa niin kauaksi, että vaihto toiseen päiväkotiin oli edessä. Heidän tutustuminen toisiinsa oli saanut kestää vain puolisen vuotta, mutta suru luopumisesta oli iso. Hän kurkisti kassiin. Lahjoja, suurella sydämellä annettuja, mutta eniten häntä liikutti pieni kortti, johon tytön äiti oli kirjoittanut lapsensa sanelemat sanat: ”Rakas Anna, tykkään sinusta. Amen.”


© AilaKaarina


Viikon 45 /2022 Krapuhaaste kolmella annetuilla sanalla: tutustua, kirkas ja jatkaa.

Kravun tarjoaa SusuPetal 

SusuPetal

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, kyynelittä en sitä lukenut. Oli ihana lapsikin <3. Kiitos kommentistasi SusuPetal.

   Poista
 2. Elämä on täynnä luopumisia, pieniä ja joskus isompiakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Cara. Näinhän se on.

  VastaaPoista
 4. Siihenpä ei voi muuta sanoa kuin amen!

  (Sinun kommenttisi edelliseen löytyivät lopulta roskakorista. En ymmärrä miksi kommentti ei tullut kuten ennenkin. Pyrin jatkossa tarkistamaan sen nopeammin. Kiitos kärsivällisistä yrityksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pasanen. Ja kiva kun ne kommenttini kuitenkin löytyivät. Tänään menikin ihan heti läpi, mutta kyllä jännitti!

   Poista
 5. Joskus lyhyemmätkin tuttavuudet jättävät ikuisen jäljen ja muiston, jota tekee mieli muistella haikeutta rinnassa. Kaunis krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiin ei voi olla kiintymättä, mutta joskus joku lapsi vain "kolahtaa" sydämen syvyyksiin todella nopeasti. Tämähän on tosi tarina (vaikka läheskään kaikki tarinani eivät ole) ja muistan kyseisen lapsen loppu elämäni, vaikka tuskin enää tunnistaisin häntä, onhan hän jo iso tyttö. Kiitos vastauksestasi Elegia.

   Poista
 6. Mikä se tulikaan lasten suusta....

  VastaaPoista
 7. Kun on työstään tykännyt ja sitä tehnyt myös sydämellään, niin ei lainkaan ihme, että saa kiitoskortin.

  VastaaPoista
 8. Oih - olipas mukavaa kanssasi ison kaffemukin kera viettää aamua useammankin tarinan kera... Mukavaa marraskuista eloa...
  pimeän aikaan muuta mukavaa paljon päiviisi!!

  VastaaPoista
 9. Kaunis kommentti sinulta Repolainen. Lämmin kiitos <3 Sinulle myös kaikkea hyvää ja valoista näihin marraskuun päiviin!

  VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.