maanantai 23. lokakuuta 2023

Isoisä lapsenvahtina

 164. Isoisä lapsenvahtina



Ukki hoputteli lapsukaisia nukkumaan. Vaimo tulisi varmaan pian kotiin ja hän oli melkein unohtanut olevansa vahtivuorossa! Nyt oli parasta turvautua lahjonnan ja kiristyksen huumaavaan taikavoimaan.

Jos menette rivakasti sänkyyn, vien teidät huomenna läheiselle tallille katsomaan hevosia. Siellä saa myös ratsastaa. Käydään tutustumassa muihinkin nähtävyyksiin, mennään vaikka torille, sinne kun on tullut vieraileva sirkus Suomesta.

Mummi kertoikin siitä! Sinne mä haluaisin, huudahti Leevi, joka oli päässyt mummilaan myöhemmin kuin muut sisaret ja serkut kun oli vihdoinkin parantunut flunssasta. Hän odotti kovasti uusia seikkailuja ukin kanssa.

No niin, sitten äkkiä vaan peiton alle. Emmehän halua, että mumminne peruu huomisen, emmehän?


© AilaKaarina


Krapu 43/2023, 100 sanaa otsikon kera ja kolme annettua sanaa, jotka on oltava tekstissä (saa taivuttaa) ovat hevonen, huumaava ja nähtävyys. Krapua emännöi SusuPetal  https://susupetalsanat.wordpress.com

(Jälleen tämä sama ongelma. Tekstin koko vaihtuu enkä saa sitä korjattua vaikka kuinka olen yrittänyt.)

SusuPetal







Onnentupa-tarinat, osa 7

(116. Onnentupa, osa 1
  132. Minimaailma, osa 2
     148. Kielitaitoisesti, osa 3
  151. Mummilassa, osa 4
         153. Ukin taidonnäyte, osa 5
           158. Ukin iltapala, osa 6)       


15 kommenttia:

  1. Harmittaa, kun tekstin koko vaihtuu jälleen eikä korjaannu millään keinolla.

    VastaaPoista
  2. Koita peittää koko valmis teksti ja sitten valitset sille kirjasinkoon ja tyypin (minulla esim koko normaali, jossa fontti 12 ja tyyppi Verdana). Silloin pitäisi koko teksti olla samankokoista ja tyyppistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teenkin näin ja usein olen kirjoittanut koko tekstin uudelleen, mutta ei auta. Minulla on ilmainen LibreOffice Writer ja siinä käytän kirjasinkokoa 13, koska huonon näköni vuoksi minun on vaikea nähdä pienempää tekstiä. Maalaan tekstin sitten blogiini ja kirjasinkoko on iso, koska se taas auttaa minua paremmin blogissanikin näkemään ja hahmottamaan lauseita, sillä omaan vielä jonkinasteisen lukihäiriönkin ;). Mutta onneksi tätä ongelmaa ei aina ole. Kiitos Cara.

      Poista
  3. Lahjonta ja kiristys, nuo perinteiset lapsen kasvatuskeinot. Hyvin toimivat tälläkin kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - ja vähän vihjata toiseen henkilöön tyyliin "enhän minä mutta tuo toinen" :D. Kiitos kommentistasi SusuPetal.

      Poista
  4. Tuskinpa mummi olisi perunut luvattuja juttuja. Tarinan lapset ovat niin herkkäuskoisia ja kilttejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko minäkään, että mummi olisi perunut miehensä lupauksia lastenlapsille, kiltti ihminen kun on. Kiitos kommentistasi aimarii.

      Poista
  5. Joskus on turvauduttava mitä erilaisimpiin temppuihin, että lapset saa nukkumaan. Valitettavasti monet lapset oppivat tajuamaan mistä kyse ja keksivät uusia tapoja venyttää rajoja...That's life! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä lapset saattoivat kyllä tajuta, että ukki vähän vain leikki uhkailulla, että isoäiti saattaisi perua huomisen seikkailut. Mummilassa(kin) on toki lupa kokeilla rajoja, mistäpä niiden paikkaa muutoin tietäisi! Ja toisaalta, isovanhemmilla on mielestäni ihan erikoislupa saada olla vähän holtittomia "kasvattajia" :D. Kiitos kommentistasi BLOGitse.

      Poista
  6. Hih... Lahjonta, kiristys, uhkailu ja lupaamattoman lahjoman peruminen - ne olivat meillä kasvatuskeinoina 😅
    Meistä ei ole mummia ja ukkia ainakaan vielä tehty, mutta ystäväni, joka on jo mummi -arvonimen saanut, on sitä mieltä, että ei tuollaisia saa käyttää... Ikävä sanoa, mutta valitettavasti se monestikin ratkaisisi monta kriisitilannetta nopeammin kuin "voisitko, etkö voisi, tekisitkö, jos nyt kuitenkin.."
    Olen siis ollut julma äiti 🤦‍♀️ Saanut kuitenkin kasvatettua Mursun kanssa ihan yhteiskuntakelpoisen ja empaattisen miehen 😉 (Vähän sarkastisen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näitäkin tuli käytettyä ainakin sitten viime tingassa, kun mikään muu ei purrut ;). Arveluttavaa tässä tarinassa on toiseen ihmiseen, isoäitiin vetoaminen tyyliin, että 'odotas kun isäs tulee kotiin'. Mutta tämän porukan, niin isovanhempien kuin lastenlastenkin huumorintajuun minä vakaasti luotan :D. Kiitos kommentistasi HPöllö.

      Poista
  7. Lahjonnan toimivuus riippuu syötin viehättävyydestä.... tällä kertaa taisi toimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko varmasti syötti kelpasi. Kiitos kommentistasi Äijä.

      Poista
  8. Isovanhemmilla on käytössä koko elämän aikana kehittynyt kikkavarasto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja sukupolvien myötä jo varmaan geeneissäkin :D. Kiitos kommentistasi sanapasanen.

      Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.