torstai 2. marraskuuta 2023

Jätetty

 164. Jätetty



Ilkeys, joskus miltei suoranainen pahuus kanssaihmisten suusta sai hänet pohtimaan ihmisten halua tuomita. Toki hän oli ollut valmis itsekin tuomitsemaan itsensä tuhannesti. Mutta miksi välittää heistä, toisten elämän ”asiantuntijoista” rutikuivine sydämineen, jotka eivät koskaan saisi kokea tätä? Hän oli rakastanut niin kuin vain ihminen voi toista ihmistä rakastaa. Nainen oli ollut naimisissa, mutta tapaamisen ensi hetkestä lähtien alkoi salasuhde, intohimoinen, toistakymmentä vuotta kestänyt. Nyt nainen oli eronnut ja löytänyt toisen. Ei, katkeraksi

hän ei saanut tulla! Ei, vaikka hän rakasti yhä eivätkä tunteet olleet laimentuneet. Ehkä ei toivoa enää ollut, mutta hän käärisi kultanauhaan näiden vuosien muistot. Ja rakastaisi.


© AilaKaarina


100 sanan Krapu 44/2023 otsikkoineen ja kolme annettua sanaa on oltava tekstissä (taivuttaa saa): rutikuiva, pahuus ja laimea. Krapua vetää SusuPetal  https://susupetalsanat.wordpress.com






8 kommenttia:

  1. Totta, mitä muiden ajatukset merkitsevät. Itsensä tietää ja tuomitsee parhaiten. Tai kiittää ja rakastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Elä ja anna toisten elää. Mistä kukaan ulkopuolinen voi tietää toisen ihmisen elämästä muuta kuin se mitä näkee? Kiitos kommentistasi SusuPetal.

      Poista
  2. Ehkä suhteen intohimon laantuessa salasuhteen rakkaus ei enää toiselle riittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tarina ei kerro muusta kuin ainakin toisen osapuolen syvästä rakkaudesta. Miksi kuitenkin nainen valitsi lopulta toisen? Oliko syynä intohimon laantuminen vai joku muu, esim. pelko ettei suhde toimisikaan julkisena? Kiitos kommentistasi aimarii.

      Poista
  3. Komppaan Susua.
    Ainoastaan julkkikset, somettajat haluavat tukijoiltaan mielipiteitä. Ja jos ne ovat vääriä, se on inho- tai vihapuhetta. Eli samaa mieltä pitää olla. Siksi onkin parempi pitää oma yksityiselämä yksityisenä. Niin kauan kun ei satuta muita ei oma elämä muille kuulu.
    Mitä mieltä olen esi. salasuhteista. No, minulle on ihan sama miten ihmiset itseään jakaa niin kauan kun se ei kosketa minua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni kiehtoo tuo kaikki mikä liittyy rakkauteen, rakastumiseen, rakastamiseen. Yritin lähinnä 100 sanalla kertoa, että emme voi ulkopuolisena tietää toisen ihmisen motiiveista oikeastaan mitään. Hyvä jos olemme selvillä edes omista motiiveistamme :D. Ja vaikka olisi itse elänyt koko elämänsä yhteiskunnan sanelemien, toisille myös uskonnon sanelemien normien mukaisesti, onko oikeutta tuomita heitä, jotka valitsevat toisin? Ja rakkaus, tuo ihmeellinen tunne, voiko se olla niin vahvaa, että tavallaan olet jopa avuton valitsemaan muuta kuin sen, rakkauden ja rakastamisen? Kiitos kommentistasi BLOGitse.

      Poista
  4. Jokainen elää omanlaisensa elämän. Muiden tekemisiä ei ole syytä arvostella tai tuomita. Emme voi tietää mitä asia sisältää.

    Salasuhteita on aina ollut ja tulee olemaan, se ruoho vaan tuppaa olemaan vihreämpää aidan toisella puolella - aina joskus, joillekin.

    VastaaPoista
  5. Olen niin samaa mieltä kanssasi. Emme voi tietää miksi jotkut jatkavat vanhaa suhdetta vaikka on toinenkin, jopa toisiakin. Taloudellinen riippuvuus, lapset, ehkä toisen sairaus tai jokin muu syy? Kiitos kommentistasi Cara.

    VastaaPoista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.