keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Vanhan naisen (värit) punainen

13. Vanhan naisen (värit) punainen

 


Hän hypisteli punaisina säihkyviä korkokenkiä. Vähät siitä, että ne olivat liian pienet. Olisi suvulla miettimistä. Vanhanpiika, joka oli aina käyttänyt vain paksupohjaisia kävelykenkiä. Eivät he tienneet hänen rakastetustaan, merimiehestä, joka oli vienyt hänet tanssimaan. Äidiltä salaa, tanssimaan kengillä, jotka mies oli hänelle ostanut, humaltumaan

elämän keveydestä, joka lepäsi kaiken raskauden alla. Äiti oli löytänyt ne, katsonut häntä ja kenkiä murhaavasti, huutanut: – Mikä synti!, ja työntänyt kengät uuniin. Mutta äidin kuoltua hän oli ostanut uudet, entistä punaisemmat. Jospa tietäisin lähtöni hetken, hän puuskahti ääneen. Liimaisin kengät jalkoihini, ahtaisin ne vaikka väkisin! Tanssisin taivaan portaille. Kyllä Pietari ymmärtäisi.


© AilaKaarina


Vanha tarinani lämmitettynä, viikon 6 Krapu (v. 2021), 100 sanaa otsikon kansssa. Sanat punainen, miettiä ja murha on oltava tekstissä. Sanoja saa taivuttaa.

Lisää Krapuja löytyy täältä: https://susupetalsanat.wordpress.com/ 

15 kommenttia:

 1. Kamala kohtalo punaisilla kengillä, kun uuniin joutuivat!

  Tuli mieleen, että ainahan voi pyytää jälkeen jääviltä, että pukevat punaiset korkkarit arkkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal. Itse olen jo valinnut muutaman kirjan, jonka pyydän hautaamaan rintani päälle, sydämen puolelle ;) . Tosiasiahan on, että antikvariaatitkin pursuavat kirjoja ja sitäpaitsi nämä rakkaimmat ovat täynnä omia sivumerkintöjäni.

   Poista
 2. Nainen arkussa punaisissa korkokengissään.... Uskaliasta ja uhmaa ahdasmielisyydelle. Vahva tarina.
  AilaKaarina, kävit blogissani ja kaipasit aikaisempaa Krapu -kirjoitustani. Laitoin linkin tämän kertaisen Krapun jälkeen, pääset siitä lukemaan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anli itse kommentistasi ja tuosta linkistä. Käyn lukemassa.

   Poista
 3. Äidit eivät aina ymmärrä, vaikka ovat itsekin olleet nuoria. Hän halusi viedä rakkautensa mukanaan, sitä ei enää kukaan riistäisi.

  VastaaPoista
 4. Minusta todella hieno krapu. Toivottavasti nainen tanssii niissä punaisissa kengissään taivaan porteille.

  VastaaPoista
 5. Merimies ja korkokengät, wau!

  VastaaPoista
 6. Oo-la-laa, punaiset korkkarit!
  Synti oli laittaa kauniit kengät uuniin!

  VastaaPoista
 7. Vaikuttava tarina. Kiitos AilaKaarina!
  Viimeinkin nainen on rohkea. Hienoa, ettei hän enää piittaa siitä, mitä muut ajattelevat.

  VastaaPoista
 8. Yhteiskiitokset kommenteistanne Aina, riitta k, Cara, BLOGitse ja Kirsti Kaija <3 Olipa näitä ihana lukea!

  VastaaPoista
 9. Juu, olivat jo varmaan ahtaaksikin käyneet.

  VastaaPoista
 10. Vahvaa kerrontaa. Isoja tunteita mukana. Varmasti Pietari ymmärtää.
  Vakaasti uskon niin, sillä paljon aikaa sitten puin sisareni kanssa isää arkkuun ja laitoimme isälle hänen oman rakkaan kissaT-paitansa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Uggla ja aimarii! Olivat ehkä jo ostettaessa liian pienet? Mutta punaiset piti saada. Tai sitten jalka oli laskeutunut niin, etteivät enää mahtuneet. Ja aimarii: tarinan mukaan Pietari oli itse mokannut, joten sellaisten sydän on useimmiten iso :D .

  VastaaPoista
 12. Punaisiin kenkiin kulminoituu paljon tärkeää. Kenenkään ei pitäisi kenkiä toisen jaloista riistää - olkoot miten punaiset. Hyvin tunteikas ja voimakas krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Näitä tarinoita riittää, jossa lapsen vanhempi on halunnut muokata lapsestaan omien toiveiden mukaisen olennon. Tämäkin nainen alistui, mutta ei sentään ihan kokonaan! Uhmaa ja omaa tahtoa löytyi vihdoin edes vähän.

   Poista

Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.